Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

EZEKEN A HELYEKEN újra bevezetik a vasárnapi boltzárat

Kedd este elfogadtak egy a kereskedelmi törvény módosításáról szóló javaslatot a szlovén parlamentben – közölte az ATV a szlovén közszolgálati televízióra (RTV) hivatkozva.

A szlovén parlament elfogadta azt a törvényjavaslatot, amelyet a Baloldal (Levica) nevű párt nyújtott be még áprilisban. Ennek értelmében az üzleteknek vasárnap zárva kell tartaniuk, ami alól kivételt jelentenek a benzinkutakon, a kórházakban, a kikötőkben, a határátkelőhelyeken, valamint a vasút- és buszállomásokon legfeljebb kétszáz négyzetméteren működő, továbbá azok a kisebb üzletek, amelyekben a tulajdonosok szolgálják ki a vevőket egyetemisták vagy nyugdíjasok foglalkoztatásával. A javaslatot 72 igen szavazat mellett, 13 ellenében szavazták meg.

A törvényjavaslatot a kormányzó jobbközép koalíciós, valamint többségükben az ellenzéki pártok is támogatták.

A koronavírus-járvány kezdetén, márciusban és áprilisban vasárnap zárva voltak az üzletek. Miután azonban a szlovén kormány feloldotta a korlátozásokat, újra kinyitottak. Ez követően komoly társadalmi vita alakult ki arról, hogy újra bevezessék-e a vasárnapi boltzárat.

KAPCSOLÓDÓ
Orbán Viktor üzent az érettségizőknek, ezt MONDTA:

Szlovéniában 2003-ban népszavazást tartottak az üzletek vasárnapi zárvatartásáról, amit a szavazók 58 százaléka támogatott, 2006-ban be is vezették, de a kiskereskedők nyomására a parlament egy éven belül visszavonta az erre vonatkozó jogszabályt.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!