Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

VÉGE a HÁLAPÉNZNEK: Súlyos büntetést kapnának az orvosok

Úgy tűnik, a hálapénzek, a néhány orvosnál már-már kötelező jelleggel befizetendő – akár előre fizetendő – összegek ügye, illetve az orvosok elvándorlása mellett már nem mehet el a kormány szó nélkül. Úgy tűnik, egy hatalmas, régóta várt döntés van készülőben, amelyről ma tárgyalhat a kormány.

Nemrégiben bírósági ítélet született egy orvos által jogtalanul elfogadott pénzek miatt, az pedig közbeszéd tárgya, hogy az orvosi hivatás ideheza kezd egyre kevésbé vonzóvá válni a fizetések miatt.

KAPCSOLÓDÓ
ORBÁN VIKTOR RENDKÍVÜLI BEJELENTÉSE: Ez mindenkit érint! Erről jó tudni!

Az Origo úgy tudja, a kormány szerdán az orvosi kamara javaslatairól tárgyal; a testület a hálapénz büntetőjogi betiltását és jelentős orvosi béremelést javasol.

A portál szerdán azt írta, információik szerint a kormány hajlik a kamara javaslatainak elfogadására. Úgy tudják, a szerdai kormányülés elején Orbán Viktor miniszterelnök azt javasolta a kormánynak, hogy vegyék napirendre a kamara javaslatát.

Az orvosi béreket megduplázzák, sőt 120 százalékos béremelés jöhet – tették hozzá.

KAPCSOLÓDÓ
Hatalmas a baj!Rettentő sokan haltak meg!1 perce jött az ijesztő adat! MA REGGELRE ISZONYATOS SZÁMÚ ÚJ FERTŐZÖTT LETT, más szomorú dolog is történt az éjjel! Mi történt???

A kamara a hálapénz elfogadását és egy bizonyos összeg felett a hálapénzfizetést is büntetőjogilag szankcionálná.

A kormány a szerdai ülésén erről is dönthet majd; előzetes vélemények szerint kész saját javaslatává tenni a kamara Btk.-módosító szándékát – olvasható a lap cikkében.

(MTI)

blikk


 

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!