Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

EDDIG LESZNEK NYITVA A MAGYAR ISKOLÁK, ÓVODÁK, eddig lesz hagyományok oktatás >>

A kormányfő azt kérte, új minisztere „adjon bele mindent”.

Miniszterként azon dolgozik, hogy a koronavírus-járvány miatt se csökkenjen a családok életszínvonala, mondta a Magyar Nemzetnek Novák Katalin. A kormánylapnak adott interjút szemléző állami hírügynökség szerint az új miniszter közölte, ha a baloldal kerülne hatalomra, elvennék a családoknak járó támogatásokat, ő viszont  soha nem látott léptékű otthonteremtési programot ígért.

Miniszteri kinevezéséről elárulta, Orbán Viktor azt kérte tőle, hogy

adjon bele mindent.

Szerinte az elmúlt években rengeteg eredményt értek el, de komoly kihívás, hogy a családok életszínvonala ne csökkenjen le drámaian és tartósan, hosszan sorolta céljait, de jelezte, az biztos, hogy
amíg a Fidesz kormányoz,

kabinetkérdés a családok támogatása.

Marad a családi típusú adórendszer: minél több gyermeket nevel valaki, annál többet tud a jövedelméből megtakarítani.

KAPCSOLÓDÓ
Úgy néz ki kilenc hónap múlva be kell oltani újra mindenkit! RÉSZLETEK:

Arra a kérdésre, van-e vészforgatókönyvük arra az esetre, ha a koronavírus-járvány miatt újra be kell zárni az iskolákat, óvodákat, Novák Katalin kitérő választ adott.

Amíg lehet, a gyerekeknek biztosítani kell, hogy járhassanak óvodába és iskolába. A nemzeti konzultáció alapján kijelenthetjük, hogy ez az emberek többségének akarata is. Sokan jöttek rá az elmúlt hónapokban arra, mit ad az iskola vagy az óvoda a gyermekeknek. Fontos, hogy az ország működhessen, de csak úgy, ha képesek vagyunk betartani a szabályokat és vigyázni egymás egészségére. Addig lesz iskola, amíg biztonságosan fenntartható a helyzet.

Szerint ez Nyugat-Európában is így van. A jövőben is a járványügyi szakemberek véleménye dönt,

ha ne adj’ isten olyan helyzet áll elő, hogy otthon kell maradni a kisgyerekekkel, erre kiemelten fogunk figyelni, hiszen nem várható el, hogy valaki a kisgyermekét egyedül hagyja otthon.

Azt mondta, a nemzeti konzultáció tanulsága az volt, az emberek nem akarják az ország ismételt lezárását. Ha a járványügyi szakemberek álláspontja miatt változtatni kell,

akkor mindent meg kell tenni azért, hogy az emberek is megértsék a döntés szükségességét, így kövessék is azokat. (…) Ha az emberek szándéka ellenére vezetünk be védelmi intézkedéseket, nem fogják betartani azokat.

Azt mondta, ő sem szereti a maszkot, érthetőnek tartja, ha az emberek belefáradnak a korlátozásokba, ezért kell elérni, hogy szövetségesek legyenek a védekezésben.

KAPCSOLÓDÓ
Özönlenek a gratulációk !Hatalmas a boldogság!"Most már publikus" - nem titkolják tovább Nánási Pál és Ördög Nóra , ezzel a fotóval árulta a nagy hírt

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!