DÖBBENETES VIDEÓ KERÜLT KI: Magyar Nemzeti Cirkusz motorosa kirepül a halálgömbből!

Súlyos baleset történt a Magyar Nemzeti Cirkusz szombat délutáni előadásán Mosonmagyaróváron. A halálgömb nevű szerkezet- ből produkció közben kizuhant egy moto- ros, azonnal kórházba kellett szállítani.

A Száguldó motorosok a Halálgömbben nevű produkcióban öt motoros óriási sebességgel köröz egy zárt rácsos gömbben. Ez egy idő után szétnyílik két részre, a fentiben hárman, az alsóban ketten motoroznak tovább. A sebességük olyan nagy, hogy az erő megtartja őket a pályájukon, szinte repülnek.

Ebből a szerkezetből zuhant ki hatalmas sebességgel egy artista szombat délután, a nézők szeme láttára.

 

 

betöltés...

Ijedt morajlás hallatszott a közönség sorai­ból, egy pillanatra senki nem értette, mi történt. Ezután azonnal felkapcsolták a villanyt a nézőtéren és félbeszakították a produkciót. Csak azt lehetett látni, hogy többen berohannak a színpadra a lezuhant motoroshoz, a járművét pedig kitolják hátulra. A Bors megkérdezte Richter Józsefet, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatóját, hogy mi történt az előadáson.

– Az egyik motorosnak, Raffaelnek, defektes lett a motorján az egyik gumi, ezért nem tudta tartani a sebességet és kirepült a már nyitott gömbből. Ez sajnos egy olyan eset, ami több ezer előadásból egyszer, ha előfordul. Ráadásul pont egy olyan pillanatban történt, amikor nyitva volt a gömb. Hála Istennek nagyobb volt az ijedtség, mint maga a baleset – mondta az igazgató.

 

A fiatal artistát kórházba szállították, ahol megröntgenezték és megállapították, hogy négy bordája eltörött.

– Ez az előadás legutolsó produkciója volt, utána már csak a finálé jött volna, ami természetesen elmaradt. Azonnal értesítettük a mentőket. Kiálltam a közönség elé elmondtam, hogy sajnos ez a baleset megtörtént, a nézők pedig rendezetten elhagyták a cirkuszi sátrat – emlékezett Richter József.

 

A produkció március óta van a Magyar Cirkusszal, a Romero’s Riders nevű társaság adja elő. A motoros fellépők Brazíliából érkeztek.

– Minden profi artista tisztában van vele, hogy ez egy veszélyes üzem, és mindennap kockára teszi az életét. Aki a ló hátán szaltózik, az is leeshet. Nekem tizenhárom csavar van a kezemben – teszi hozzá az igazgató.

betöltés...