ORBÁN ELÁRULTA, HOGY KILÉPÜNK-E AZ EU-ból?

Meggyőződésem, hogy Donald Trump nyeri majd meg a november 3-ai amerikai elnökválasztást – mondta a magyar kormányfő a Reuters brit hírügynökségnek adott pénteki interjújában.

„Kivételesen jó a kapcsolatunk Trumppal” –mondta Orbán Viktor, aki kérdésre válaszolva rámutatott, ha mégis a demokrata párti Joe Biden nyer, akkor valószínűleg „alacsonyabb lesz a nyitottság, a szívélyesség, a kölcsönös segítség szintje”.

„Trump győzni fog” – fogalmazott.

Kiemelte, hogy Trump győzelme esetén az Európai Uniónak normalizálnia kell a kereskedelmi kapcsolatait az Egyesült Államokkal, illetve rendeznie kell az amerikai csapatok hosszú távú európai állomásozásának kérdését.

Bátor döntés volt az Egyesült Királyság távozása az Európai Unióból, de Magyarország nem ezt az utat követi majd – jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő úgy vélekedett, az EU csakis magát okolhatja a Brexit-népszavazás eredményéért, ugyanis nem bánt megfelelően a szigetországgal.

“A Brexit a brit nép bátor döntése, miszerint maga akar dönteni a sorsáról (…) A britek nagyságának bizonyítékaként tekintünk erre” – fogalmazott.

„Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy ezt az utat kövessük” – mondta Orbán, hozzátéve: Magyarország túl szorosan integrálódott ehhez gazdaságilag az EU-ba.

Aláhúzta, hogy az Európai Unió támogatottsága a számos vitás kérdés, például a migráció vagy a jogállamiság ügye ellenére is rendkívül magas Magyarországon.

(MTI)

betöltés...