Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

ORBÁN ELÁRULTA, HOGY KILÉPÜNK-E AZ EU-ból?

Meggyőződésem, hogy Donald Trump nyeri majd meg a november 3-ai amerikai elnökválasztást – mondta a magyar kormányfő a Reuters brit hírügynökségnek adott pénteki interjújában.

„Kivételesen jó a kapcsolatunk Trumppal” –mondta Orbán Viktor, aki kérdésre válaszolva rámutatott, ha mégis a demokrata párti Joe Biden nyer, akkor valószínűleg „alacsonyabb lesz a nyitottság, a szívélyesség, a kölcsönös segítség szintje”.

„Trump győzni fog” – fogalmazott.

Kiemelte, hogy Trump győzelme esetén az Európai Uniónak normalizálnia kell a kereskedelmi kapcsolatait az Egyesült Államokkal, illetve rendeznie kell az amerikai csapatok hosszú távú európai állomásozásának kérdését.

KAPCSOLÓDÓ
GYÁSZ: Elragadta a halál magyarok kedvencét - Aki az egész gyerekkorunkat tette csodássá! NYUGODJÉK BÉKÉBEN!

Bátor döntés volt az Egyesült Királyság távozása az Európai Unióból, de Magyarország nem ezt az utat követi majd – jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő úgy vélekedett, az EU csakis magát okolhatja a Brexit-népszavazás eredményéért, ugyanis nem bánt megfelelően a szigetországgal.

“A Brexit a brit nép bátor döntése, miszerint maga akar dönteni a sorsáról (…) A britek nagyságának bizonyítékaként tekintünk erre” – fogalmazott.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: TRAGÉDIA történt! Elhunyt Delhusa Gjon három hónapos unokájának édesanyja

„Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy ezt az utat kövessük” – mondta Orbán, hozzátéve: Magyarország túl szorosan integrálódott ehhez gazdaságilag az EU-ba.

Aláhúzta, hogy az Európai Unió támogatottsága a számos vitás kérdés, például a migráció vagy a jogállamiság ügye ellenére is rendkívül magas Magyarországon.

(MTI)

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!