Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

NAGY A BAJ: Orvosokat, ápolókat rendeltek fel Budapestre, annyi a súlyos koronavírusos beteg

Készen áll a magyar egészségügy a növekvő betegszámmal együtt járó feladatok ellátására – derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának alábbi tájékoztatójából, amely elmagyarázza, milyen megfontolások alapján alakították ki a koronavírusos betegek ellátását hazánkban.

A koronavírus-járvány második hullámának erősödésével – írja az EMMI –, a hetek óta tartó magasabb napi megbetegedési számok eredményeként egyre több Covid-beteg szorul kórházi kezelésre. Ezért – a tavasszal jól bevált recept szerint – a második hullámban is lépcsőzetesen nyitottuk és nyitjuk meg az ellátóhelyeket, azt az alapvető rendezőelvet figyelembe véve, hogy a kapacitások határáig használjuk ki az egyes kórházakat.

Elsődlegesen a nagy gyakorlattal és tapasztalattal rendelkező három budapesti kórház – a Dél-pesti Centrum Kórház, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és a Szent János Kórház – fogadja a középsúlyos és súlyos koronavírusos betegeket.

KAPCSOLÓDÓ
Csak szeptemberben nyitnák meg az iskolákat, az új tanévre.?Az iskolák és óvodák mégsem április 19-én indulnak újra?

Miközben a kijelölt kórházakba koncentráljuk a covidos betegeket, a megnövekedett járványügyi feladatok ellátásához szükség van további szakemberek vezénylésére az adott intézményekbe.

A járvány dinamikájához igazodva, azokból a kórházakból csoportosítunk át orvosokat és ápolókat, amelyek jelenleg nem vesznek részt a fertőzés elleni védekezésben. Ez a folyamat alkalmazkodást kíván azoktól az intézményektől, amelyek a covidos betegeket fogadják, de azoktól a kórházaktól is, amelyek feladatokat vállalnak át vagy szakembereket kölcsönöznek a súlyos koronavírusos betegek kezelésére.

 

A kórházak közötti együttműködés jó példája, hogy az Országos Onkológiai Intézet átvette a Korányi kórháztól a mellkassebészeti ellátásokat, illetve intenzíves szakembereket biztosított a súlyos koronavírusos betegek gyógyítására.

A tavasszal jól bevált recept szerint tegnap több kórházból is orvosokat, szakápolókat vezényelt a járványügyi hatóság az elsődlegesen kijelölt intézményekbe a növekvő számú súlyos betegek kezelésére. Ez természetesen azoktól a kórházaktól is alkalmazkodást igényel, amelyek biztosítják a plusz szakembereket, de a rendszerszintű vezénylés lényege az, hogy ezek a kórházak továbbra is el tudják látni az alapfeladataikat.

KAPCSOLÓDÓ
KIDERÜLT MI OKOZTA A HALÁLÁT! Ezzel búcsúzik Járai Máté szeretett nagymamájától, az elhunyt Törőcsik Maritól!

 

A járvány első hullámában az egészségügyi dolgozók embert próbáló munkával mindent megtettek azért, hogy valamennyi betegük a legjobb ellátást kapja. Nekik is köszönhető, hogy Magyarország Európában egyedülállóan sikeresen kezelte tavasszal a koronavírus-járványt. A második hullámban is azokon lesz a legtöbb teher, akik a betegágyak mellett dolgoznak, az intézmények vezetőit pedig arra kérjük, hogy a betegek érdekében összefogva segítsék őket ebben a munkában.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma)

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!