Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

SENKIT NEM KÍMÉL A COVID: Egészséges fiatalok is vannak lélegeztetőgépen

Müller Cecília tiszti főorvos kérdésre válaszolva elmondta, hogy fiatalok is vannak lélegeztetőgépen a koronavírus szövődményei miatt.

Ma is megtartotta napi tájékoztatóját a második hullámban visszatérő operatív törzs, miután az elmúlt 24 órában 951 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést, valamint újabb 8 krónikus beteg elhunyt a betegségben.

A tiszti főorvos a tájékoztatón elmondta, hogyan zajlik majd az influenza elleni oltás beadása, valamint a helyes maszkhasználatról is beszélt. Részletezte ezek mellett, hogy ha valaki nem engedelmeskedik a tömegközlekedési jármű vezetőjének, és nem tesz fel maszkot, továbbá a járművet sem hagyja el felszólításra, úgy közérdekű üzem akadályozása miatt eljárás indul ellene. ITT olvashatja el a részleteket, élőben közvetítettük az operatív törzs tájékoztatóját.

KAPCSOLÓDÓ
ORBÁN VIKTOR BEJELENTÉSE: Nyitnak az éttermek, kocsmák és az iskolák! ITT VANNAK A RÉSZLETEK:

Müller Cecíliához érkezett egy sajtókérdés, ami így hangzott:

Mennyire jellemzőek az atipikus esetek, amikor fiatal, egészséges embereknél okoz súlyos bajt a vírus?

A tiszti főorvos azt válaszolta, hogy nem jellemző, de van olyan eset, amikor fiatal ember nagyon súlyosan betegszik meg. Most is van néhány, egyébként egészséges embertársunk lélegeztetőgépen. De a gyógyulási esélyek most jobbak, hiszen többet tudunk a kórokozóról, valamint a terápia is változott!

KAPCSOLÓDÓ
Várkonyi Andrea elmondta: Ezért szeretett bele azonnal Mészáros Lőrincbe - Királyokhoz méltó esküvőjük lehet!

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!