Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

MOST ÉRKEZETT: Elhunyt az ismert Jászai Mari-díjas színművész | NYUGODJÉK BÉKÉBEN!

Verebély Iván méltósággal viselt betegség után életének 83. évében elhunyt – a Centrál Színház jelentette be a közösségi oldalán.

,,Búcsúzunk orvosunktól, barátunktól, színészkirály-királynőnktől. Verebély Iván családja és a Centrál Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy Verebély Iván, Jászai Mari-díjas színművész, kollégánk és barátunk türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 83. évében elhunyt. Verebély Ivánt a Centrál Színház saját halottjának tekinti, végső búcsúztatásának időpontjáról később adunk tájékoztatást” – írja a teátrum oldala.

KAPCSOLÓDÓ
Mind a négy tagját megölte a koronavírus egy százhalombattai családnak

A színészt tavaly szívelégtelenség miatt öt hétig volt a Honvédkórházban. Azt mondja, mikor mentővel kórházba szállították, már alig kapott levegőt. A felépülése után egyből visszament a színházba, és minden szerepét visszavette.

Verebély Iván 1937-ben született Budapesten. Édesapja többek között a Vígszínház orvosa volt. A Kölcsey Ferenc Gimnáziumban tanult. 1961-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1961–1963 között a Miskolci Nemzeti Színház tagja volt. 1963–1968 között a Nemzeti Színházban játszott. 1968 óta a Vidám Színpad örökös tagja.

KAPCSOLÓDÓ
GYÁSZ: Elragadta a halál magyarok kedvencét - Aki az egész gyerekkorunkat tette csodássá! NYUGODJÉK BÉKÉBEN!

Kiváló komikus kabarédarabokban és vígjátékokban egyaránt. Sajátos humor és sokoldalúság jellemzi. Gyakran látható játékfilmekben és TV-filmekben is. A színházi mellett szinkronizál is – áll a Wikipédia oldalán.

verebely iván halála

Verebély Iván 82 éves volt (Fotó: Smagpix)

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!