Használt óvszereket tisztító, majd újracsomagoló üzemet találtak

Az újrahasznosítás támogatni való dolog, de azért vannak termékek, amiket senki sem szeretne egy alkalomnál többször használni, és egy ilyen listán valószínűleg mindenkinél előkelő helyen állnak a gumióvszerek. A vietnami hatóságok azonban pont egy olyan helyre csaptak le, ahol több százezer óvszert hasznosítottak újra.

A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint majdnem 324 ezer darab használt óvszert foglaltak le a Tan Uyen városában található üzemben. A helyet bérlő 32 éves nő a hatóságoknak elmondta, hogy havonta kapott egy ismeretlen embertől használt óvszereket, amiket aztán kimostak, megszárítottak, majd egy rúd segítségével kisimítottak és feltekertek.

Az újnak látszó használt óvszereket ezek után becsomagolták és újra eladták. A hatóságok több ezer darab becsomagolt, márkanév nélküli óvszert is lefoglaltak a helyen, a 360 kilogrammot nyomó használt óvszerek mellett.

A hatóságok ennél több információt nem tettek közzé az akcióról, közölve, hogy még folyik a nyomozás az ügyben. A helyi sajtóban megjelent hírekből az sem derült ki, hogy a nőt letartóztatták-e, és milyen jogszabály megsértésével gyanúsítják.

betöltés...

A kiemelt képen a hatóságok által lefoglalt óvszerek. Fotó: Binh Duong market management department

betöltés...