WHO: 2022 előtt nem áll vissza a járvány előtti élet | RÉSZLETEK >>>

2022-ben kezdhet el abban reménykedni a világ, hogy hamarosan visszatérhet a koronavírus-járvány előtti élet, mondta Dr. Soumya Swaminathan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezető kutatója kedden Genfben.

Mint fogalmazott, 2022-ben juthatunk el odáig, hogy elegendő embert beoltsanak a vakcinával, és ezzel tömegek váljanak immunissá a betegséggel szemben.

Tehát még jó hosszú ideig fent kell tartani a most alkalmazott óvintézkedéseket, beleértve a távolságtartást, a higiéniás előírásokat és a maszkviselést

– fogalmazott egy online konferencián.

Közölte, hiába lesz oltóanyag, azzal legalább a népesség 60-70 százalékát be kell oltani, csak ezt követően jelentkezik jelentős visszaesés a fertőzés terjedésében.

betöltés...

Most még azt sem tudjuk, hogy ezek a vakcinák mennyi ideig adnak majd védelmet. Ez az egyik legfontosabb kérdés: meddig tart az immunitás?

– tette fel a kérdést, hozzátéve, nem kizárt, hogy időközönként újra és újra be kell majd oltani az embereket.

Swaminathan arról is beszélt, jelenleg próbálják kontroll alá helyezni a koronavírust, nem kiirtani szeretnék azt a világból.

Ugyan nehéz becslésekbe bocsátkozni, de biztonsággal kijelenthetem, leghamarabb 2022-ben kezdhetünk el azon gondolkozni, hogy hamarosan visszatérhet a koronavírus-járvány előtti élet

– szögezte le.

forrás

betöltés...