Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

KIKERÜLT A NAV-LISTA! Ezek a cégek dolgoztatnak feketén | MUTATJUK PONTOSAN! >>>

Az adóhatóság honlapján rendszeresen közzéteszi azoknak az adózóknak a nevét, székhelyét, lakcímét, adószámát, illetve adóazonosító jelet, akiknél a végleges és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem jelentették be foglalkoztatottaik munkaviszonyát.

Ezzel együtt a NAV közzéteszi a jogsértést megállapító határozat keltét és végrehajthatóvá válásának napját is. A NAV, a honlapján közzétett adózók adatait két év elteltével törli. Kivéve, ha a jogsértést az adózó ismét elkövette. A listából való törléshez szükséges két évet az ismételt jogsértés közzétételétől kell számítani – hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

KAPCSOLÓDÓ
Figyelmeztetnek! Ismét izzani kezdett a csernobili atomreaktor - Újabb katasztrófa várható?

Egyúttal felhívják az adózók és a bíráló szervek, szervezetek figyelmét, hogy kizárólag az tartozik a nem rendezett munkaügyi kapcsolatokkal rendelkezők közzé, akit a NAV, illetve a bíróság a költségvetési támogatás igénylésének időpontját megelőző két éven belül ismételten bírsággal sújtott a korábbival azonos és ugyanazon telephelyen elkövetett jogsértés miatt.

A listára augusztusban közel 40 cég és vállalkozó került fel. Velük együtt már 5 ezer felett jár a renitens vállalkozások, személyek száma.

Mi az ismételt mulasztás?

Az ismételt mulasztásnak számít, ha a közzétett és az előző mulasztás jogerőssé és végrehajthatóvá válása között nem telt el két év. A lista rendszeres frissítése miatt előfordulhat, hogy az előző mulasztás már nem szerepel a NAV honlapján nyilvánosságra hozott, bejelentés nélkül alkalmazottat foglalkoztatók listáján – jegyzi meg az adóhatóság.

KAPCSOLÓDÓ
„Biztosan vissza fog térni ősszel a járvány”

2018. január 1-je óta a NAV külön nyilvánosságra hozza a bejelentés nélkül alkalmazottat foglalkoztatók közzétételi listáján szereplő adózók közül azokat, akik nem felelnek meg a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének.

A bejelentés nélkül alkalmazottat foglalkoztatók listája itt található.

A nem rendezett munkaügyi kapcsolatokkal rendelkező adózók listája pedig itt.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!