Koronavírus-statisztika: JÚNIUS óta nem haltak meg ennyien egy nap alatt

Az újabb csúcsdöntés után lassult az új fertőzöttek számának emelkedése a legfrissebb statisztika szerint, négyen azonban meghaltak a koronavírus miatt. Az aktív fertőzöttek száma ismét új csúcson – de ez egy darabig így is lesz.

484 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 12 309 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy krónikus beteg, így az elhunytak száma 637 fő. Utoljára június végén fordult elő, hogy 4 áldozatot szedett volna a járvány egy nap alatt.

4069-en gyógyultak meg összesen, az aktív fertőzöttek száma 7603 fő, ami új csúcsot jelent. Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 58%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti.betöltés...

A kórházban ápoltak száma ezúttal nem változott: 282 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen.

Lesz ez a szám még magasabb is

Készüljünk fel arra, hogy a napi új fertőzöttek száma lesz még magasabb is, de amire elsősorban figyelni kell, nem a megbetegedések, hanem a halálozások száma – mondta szombat este Orbán Viktor. A miniszterelnök azt mondta, Magyarországnak működnie kell és nem lehet engedni, hogy a vírus megbénítsa az országot. Beszélt a maszkviselés fontosságáról és arról, mikor merülhet fel az iskolábajárás korlátozása. Itt írtunk a részletekről >>

forrás

betöltés...