Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

KIDERÜLT: HA ilyen betegséged van, hatalmas veszélyben vagy a COVID-al szemben

A Jama Internal Medicine tudományos lapban szerdán közzétett elemzésből megtudhattuk, hogy melyik meghúzódó rendellenességek jelenthetik a legnagyobb kockázatot mortalitás szempontjából a 18 és 34 év közötti COVID-19 páciensekre.

Az extrém elhízás, a diabétesz és a magasvérnyomás-betegség a vezető befolyásoló tényezők a lélegeztetőgépre való kötést és az elhalálozást figyelembe véve koronavírus-fertőzés esetén még a fiatalabb korosztálynál is – számolt be róla a The Straits Times hírportál.

A tanulmányt készítő kutatók kimutatták, hogy a fekete és latinó embereket a fehérekhez képest sokkal érzékenyebben érinti a pandémia, mivel a fiatal felnőtt páciensek 57%-át tették ki, míg 49%-uk hunyt el, vagy szorult lélegeztetőgépes kezelésre.

KAPCSOLÓDÓ
Félholtan találtak Törőcsik Mari fiára

Mint ahogyan az szinte az összes korcsoportnál megfigyelhető, a férfiak a 18-34 év közötti COVID-19 betegeknél is nagyobb eséllyel halnak bele a szövődményekbe – az összes fertőzött közül 58% a férfiak aránya a kórházi kezelések, 65% pedig az áldozatok esetében.

A 40 fölötti testtömegindexszel rendelkező, extrém elhízásban szenvedő fiatal felnőttek adták az összes tragikus végkimenetellel járó fertőzöttek 41%-át, ezt követte a magas vérnyomással élők aránya 31%-kal, majd a diabéteszes pácienseké 27%-kal.

KAPCSOLÓDÓ
Előkerült Zámbó Jimmy eltitkolt gyereke - Zámbó Krisztián is megszólalt: „Apám nagy kópé volt”

Azok a fiatalok, akiknél mind a három kockázati tényezőt megtalálták, ugyanakkora valószínűséggel haltak bele a COVID-19 kórokozójának támadásába, mint a 35-64 közötti, korábban egészséges emberek.

A kutatásból tehát kiderült, hogy a szélsőséges túlsúly és elhízás komoly következményekkel járhat azoknál a személyeknél, akiknél diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést.

Korábban már bebizonyították, hogy az egész lakosság körében nagyobb rizikót hordoz magában a túlsúly pandémia esetén, most pedig rájöttek arra is, hogy korosztálytól függetlenül veszélyeztetve érezhetik magukat azok, akik obezitással küszködnek.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!