Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Visszatérhet az idősek vásárlási sávja, és több más intézkedés – MUTATJUK A RÉSZLETEKET!

A Semmelweis Egyetem (SE) rektora szerint újabb belső szigorításokra lenne szükség a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében.

Merkely Béla több más szigorító intézkedés – például meggondolná a magas rizikójú emberek állami szűrését (ide sorolva a tanárokat is), betiltaná az éjszakai bulikat és zárt helyen elrendelné a kötelező maszkhasználatot – mellett ismét bevezetné az idősek vásárlási idősávját.

Az ATV kérdésére, kormányközeli források mondták el a véleményüket a az SE-rektor által tett javaslatokról. Mint többen is kifejtették, Merkely Béla nem kormányálláspontot képviselt, amikor a járvány visszaszorítása érdekében belső szigorító intézkedésekről beszélt, hanem a saját véleményét.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Elkezdhetik oltani a 12 év feletti fiatalokat - EZT a VAKCINÁT kaphatják:

A vásárlási idősáv az idősekre vonatkozóan értelmes rendelkezés volt és hasznos is. Viszont egy idő után “elkezdték nem betartani” az idősek. Később ezt fel is oldotta a kormány – emlékeztetett az egyik kormányközeli forrás, mely nyilatkozatból jelenleg az olvasható ki, hogy a kabinet egyelőre nem tervezi az idősáv újbóli bevezetését.

Ezt a feltételezést a Magyar Nemzet információi is erősítik, a lap keddi cikkében arról írt, hogy értesüléseik szerint nincs eldöntött kormányzati szándék az időseket és a 65 év alattiakat elkülönítő vásárlási idősáv ismételt bevezetésére a kereskedelemben.

KAPCSOLÓDÓ
Várkonyi Andrea elmondta: Ezért szeretett bele azonnal Mészáros Lőrincbe - Királyokhoz méltó esküvőjük lehet!

Az ATV szeptember 8-án kora délután elindított egy szavazást, amelyben arra kíváncsiak, egyetértenek-e az emberek az idősek vásárlási idősávjának esetleges visszaállításával. Cikkünk elkészültekor, szeptember 9-én 9:00 órakor a javaslattal a szavazók 27%-a értett egyet, míg 73% százalék elutasító választ adott.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!