Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

MOST ÉRKEZETT: Azonnali, országos tilalmat rendelt el Müller Cecília! RÉSZLETEK >>>

Már korábban is számos intézményben hoztak szigorító lépéseket, most azonban egész Magyarországra új szabályozás lépett életbe.

Szeptember 7-től Magyarország összes szakosított ellátást nyújtó szociális intézményében intézmény elhagyási és látogatási tilalmat rendelt el az Országos Tisztifőorvos határozatával – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A látogatási tilalom alól csak abban az esetben adható felmentés, ha valaki végstádiumú hozzátartozójától szeretne elbúcsúzni.

Az intézményelhagyási tilalom nem vonatkozik az éjjeli menedékhelyekre és a hajléktalanok átmeneti szállására.

KAPCSOLÓDÓ
Megszökött egy rabszállítóból Fekete Dávid

Az intézményeket csak indokolt esetben, például munkavégzés vagy egészségügyi ellátás miatt, vagy az intézményvezető engedélyével különösen indokolt esetben lehet elhagyni. A fogyatékos személyek, a pszichiátria és szenvedélybetegek ellátását biztosító intézmények szervezett szabadidős céllal hagyhatóak el.

Továbbra sem jelenti az intézmény elhagyását, ha valaki az intézmény kertjében, területén tartózkodik, erre a korlátozás nem vonatkozik.

Új ellátottat csak a felvétel előtt készült, 2 negatív Covid-teszt birtokában lehet felvenni.

Ez az előírás nem vonatkozik a hajléktalonok éjjeli menedékhelyére. Covid-19 tüneteket mutató hajléktalan személyt pedig minden esetben egészségügyi intézménybe kell szállítani.

KAPCSOLÓDÓ
1 perce érkezett! ELKEZDŐDÖTT A HÁBORÚ Gyurcsány és Orbán között - Gyurcsány ledobta az első bombát, olyat tett amire senki nem számított...

A teljes határozat megtalálható a www.kormany.hu oldalon.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!