Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

FRISS JÓSLAT: “náthalázzá” alakulhat a koronavírus

A koronavírus-járvány még néhány hónapig fogja riogatni az embereket, jövőre megszelídül a betegség, amit ez a kórokozó okoz – állítja egy szerb orvos, klinikai kutató.

Az új típusú koronavírus okozta betegség, vagyis a Covid-19, ami az elmúlt hónapokban több száz ezer ember halálához vezetett, jövőre közönséges náthalázzá szelídül – mondta Danica Grujicic, a Szerbiai Klinikai Központ idegsebészeti klinikájának neuroonkológiai vezetője a vajdasági Szabad Magyar Szó tudósítása szerint.

Grujicic megjegyezte, hogy sokan úgy vészelték át a koronavírus-fertőzést, hogy nem is tudtak róla, ezért reményei szerint hamarosan bekövetkezik a kollektív immunitás.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Belehalt a koronavírusba az ismert vírustagadó orvos

A szakember, aki a közelmúltban maga átesett a koronavírus-fertőzésen, azt mondta, valószínű, hogy egy temetésen fertőződött meg. Tünetei a 37,3 fokos lázat leszámítva nem voltak, az is csak három napig tartott. Parlagfű-allergiám van és náthás is voltam, nem éreztem túl jól magam. Amint megkaptam a pozitív eredményt, karanténba vonultam – mondta a doktornő, aki szerint azért vészelte át ilyen könnyen a fertőzést, mert azonnal orvoshoz fordult és erősítette az ellenálló-képességét.

KAPCSOLÓDÓ
Elvesztette gyermekét Szinetár Dóra - megtörve mesélt a történtekről

Két héttel az első tünetek megjelenését követően a beteg már nem fertőz, de sok embernél semmiféle tünetet nem produkál a koronavírus, éppen ezért nagyon fontos a maszkviselés és a higiénia fenntartása. Általánosságban nézve még egy-két hónapig be kell tartani a hatályos intézkedéseket, de jövőre a fertőzés egyszerű náthalázzá alakul, azaz elérjük a kollektív immunitást – mondta Grujicic.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!