Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

MEGVAN AZ IDŐPONT: Ekkor kerül piacra a COVID elleni oltás a WHO szerint

Az Egészségügyi Világszervet (WHO) becsélése szerint még egy ideig biztosan várnunk kell arra, hogy széles körben is elterjednek a koronavírus-oltások.

Több ország is szerződést kötött a különböző mennyiségű oltóanyagokról, noha még valószínűleg hónapokat kell várniuk arra, hogy azok megérkezzenek. Több potenciális vakcina is van, amik működhetnek a koronavírus ellen.

Az Egyesült Államok Donald Trump vezérletével például több mint kétszer akkora adagról kötött szerződést, mint amennyire valójában szüksége lenne. Ez sokak számára szemet szúrt, mert az első oltási fázisban a szegényebb országok nagy hátrányba kerülhetnek.

A másik nagy kérdés, hogy mikor valósulhatnak meg az a pillanat, amikor széles körben is elterjednek az oltások, tehát mindenki könnyedén hozzájuthat az oltóanyaghoz, és megkaphatja azt. Erre a kérdésre reagált pénteken a WHO szóvivője.

Az Egészségügyi Világszervet (WHO) becsélése szerint 2021 közepéig még biztosan várnunk kell arra, hogy széles körben is elterjednek ezek az oltások a Földön. A fejlett klinikai vizsgálatok eddig egyik oltóanyag esetében sem mutatták ki a WHO által kért legalább 50%-os „tiszta jelet” a hatékonyságot illetően, amit Margaret Harris szóvivő erősített meg a CNA cikkében.

KAPCSOLÓDÓ
Özönlenek a gratulációk! Óriási a boldogság Janicsák Vecáéknál! Érkezik a következő

Az amerikai közegészségügyi tisztviselők és a Pfizer Inc. csütörtökön közölték, hogy van egy vakcina, ami október végére már készen fog állni a forgalmazásra. Az amerikai választások november elején lesznek, így ha mindez megvalósul, Trump akár nyerhet is. Fontos tényezőt játszhat a szavazók körében a kérdés.

A WHO hangsúlyozta, a harmadik fázisnak hosszabb időre van szüksége, mert látniuk kell, hogy a vakcina valóban véd-e, valamint az mennyire biztonságos. Harris szerint a vizsgálatok összes adatát meg kell osztani és összehasonlítani azokat.

KAPCSOLÓDÓ
9 hónapos kislányuk életéért küzd a TV2 sztárja és felesége: „Nem tudhatjuk, hogy mennyi időnk van még együtt„

Sok embert oltottak be ezekkel a kísérleti vakcinákkal, és a WHO nem tudja, hogy azok a bizonyos vakcinák mennyire működnek. Ebben a szakaszban nincs egyértelmű jelzés arról, hogy rendelkeznek-e azzal az érdemleges hatékonysággal és biztonsági szinttel, amit jóváhagyhatnának.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!