Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Veszélyesebb lehet a koronavírus elleni vakcina, mint maga a vírus

A szakértők figyelmeztetnek, hogy a vakcina utáni verseny csak veszélyesebbé teszi a pandémiát.

Ennek legfőbb oka, hogy több érdekcsoport presztízskérdést és nyereséget lát a vakcina kifejlesztésében. A tőzsdén jegyzett cégek már napi rendszerességgel adnak hírt arról, hogy a fejlesztett hatóanyag milyen stádiumban van, és mennyire hatékony. Sokak szerint azonban itt inkább a cég tőzsdei értékének növelése áll a háttérben, ami vakvágányra terelheti az egész kutatást.

A rosszabb minőségű vakcina, nem hogy segít inkább ront a helyzeten. A WHO vakcina teszteléséért fejelős csoport azt nyilatkozta, hogy:

Nagy a veszélye annak hogy a politikai és gazdasági nyomásra fejlesztett COVID-19 vakcina nem bizonyul eléggé hatékonynak (pl: csak az esetek 10-20%-ban van valós hatása) ennek ellenére is piacra kerül az ígérgetések miatt.

A sietség következtében több hatóság is lazított tesztelés feltételein, ennek következtében meglehet hogy az első piacon elérhető vakcina nem bizonyul eléggé hatásosnak. Viszont ez nagyban megnehezíti a később megjelenő, esetleg hatásosabb termék értékesítését.

KAPCSOLÓDÓ
Az elmúlt 20 éve legnagyobb bukása volt a Magyar-Portugál meccs... és mindez ezért? Kiderült a turpisság!

Hatalmas pénz van a vakcina fejlesztésében, több milliárd adagot lehet értékesíteni így aki először tud piacra lépni az hatalmasat kaszálhat. Viszont ha nem a megfelelő vakcina kerül az emberekhez, az hamis biztonságérzetet, rosszabb esetben a vírus mutálódását is okozhatja. 

A WHO irányelvei szerint nem hozható forgalomba olyan szer, amelynek a hatékonysága nem éri el legalább a 30%-ot.

KAPCSOLÓDÓ
Egy éve hunyt el Bálint gazda, ma kimentünk a sírjához és megdöbbentő látvány fogadott...

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!