Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

1 millió forint jár annak aki segít kézre keríteni ezt a férfit

A székesfehérvári férfi a bűnözők között is valódi nehézfiúnak számít: európai elfogatóparancs van érvényben ellene, sőt, a legkeresettebb bűnözők között jegyzik a nevét. Nem csoda, majdnem félmilliárd forintot rabolt el kínai üzletemberektől egy hónappal azután, hogy bérgyilkosokkal szerette volna kivégeztetni az útjában álló üzletfeleit. A bérgyilkosok hibáztak, ezért vezettek a nyomok Plankhoz. A késsel súlyosan megsebesített áldozatot ugyanis a felbérelt emberek – abban a tudatban, hogy meghalt – otthagyták. A megkéselt férfi azonban túlélte a támadást.

Golyó ütötte lyukak a rablók menekülésre használt furgonjának szélvédőjén / Fotó: police.hu Golyó ütötte lyukak a rablók menekülésre használt furgonjának szélvédőjén / Fotó: police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozó főosztályának rablási osztálya emberölés kísérlete, fegyverrel vagy lőszerrel visszaélés és rablás miatt folytat nyomozást az 53 éves székesfehérvári Plank Zoltán ellen – írták a rendőrök a közleményükben, felidézve a férfi majdnem 6 évvel ezelőtti bűncselekményének részleteit. Eszerint Plank 2014. szeptember 29-én reggel fél 7 körül társaival megjelent egy XVII. kerületi utcában, ahol fegyverrel megtámadtak és bántalmaztak két kínai férfit. Megkötözték őket, a náluk lévő pénzes zsákokat elvették és kereket oldottak.

KAPCSOLÓDÓ
Rossz hírek! Baj van! A 3. vírushullám után olyan jön, amit soha de soha nem akartunk tudni… A 3. hullám után JÖN CSAK AZ IGAZI FEKETELEVES!

Mint arról korábban mi is beszámoltunk: ekkor kerületeken át tartó autós üldözés kezdődött. A rablók egy furgonnal menekültek, a kirabolt kínaiak egy Volvo terepjáróval eredtek a nyomukba. Több lövés is eldördült. A rabláshoz használt, lövések lyuggatta furgont a Cinkotai úton találták meg, itt cserélhettek autót a bűnözők. A kínaiak szintén golyó ütötte luxuskocsija néhány száz méterrel odébb egy fának ütközve állt meg. A rendőrség ezt követően a négy rablóból hármat rövid időn belül elfogott.

A kirabolt külföldiek Volvója egy fának csapódott a városi kergetőzés közben  /Fotó: RAS-archívum A kirabolt külföldiek Volvója egy fának csapódott a városi kergetőzés közben /Fotó: RAS-archívum

KAPCSOLÓDÓ
Úgy néz ki kilenc hónap múlva be kell oltani újra mindenkit! RÉSZLETEK:

A gyanúsítottakat, Sz. Gábor 33 éves székesfehérvári lakost 2014. október 3-án, B. Miklós 56 éves székesfehérvári, valamint Cs. Balázs 20 éves kápolnásnyéki lakost 2014. október 4-én fogták el a rendőrök – írták korábban az egyenruhások. Ám Plank a mai napig rejtőzködik, és úgy tűnik, van is miből, mert a rabolt, több mint 400 millió forint nem került elő.

A kifizetés szabálya

Az összeg annak fizethető ki, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személy kilétével kapcsolatban olyan konkrét adatot vagy információt tud szolgáltatni, amely a nyomozást eredményre vezeti és az elkövető azonosítását, felelősségre vonását közvetlenül elősegíti. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

További információk: Police.hu

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!