Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Megváltozik az élet szeptember 1-től – ezen változásokra készülj fel!

Vége a piros, sárga, zöld rendszernek szeptember 1-től – jelentette be Gulyás Gergely a Kormányinfón.

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón elmondta, hogy mivel Európában a járvány második hulláma elkezdődött, a fertőzési adatok a március végi, április eleji szinten vannak sok helyen, ezért újabb szigorításokra van szükség.

A fő veszély továbbra is a behurcolás, mondta el a miniszter, ezért szeptember 1-től a határvédelmi szabályok terén visszatérnek az első hullám idején alkalmazott rendszerhez.

KAPCSOLÓDÓ
Hatalmas a baj!Rettentő sokan haltak meg!1 perce jött az ijesztő adat! MA REGGELRE ISZONYATOS SZÁMÚ ÚJ FERTŐZÖTT LETT, más szomorú dolog is történt az éjjel! Mi történt???

Szeptember 1-től külföldi állampolgár csak indokolt esetben léphet be Magyarországra. Kivétel a katonai konvoj, kapcsolt vállalkozások közti üzleti út, 30 kilométeres sávban a határ mentén élők, és a tranzitforgalom.

Minden külföldről hazatérő magyar karanténba kell vonuljon 14 napra, vagy amíg nem mutat be két negatív tesztet 2 nap különbséggel.

Az a lehetőség is megszűnik, ami eddig a sárga országoknál élt, vagyis hogy az első teszt elvégzése után el lehet hagyni a karantént: szeptember 1-től mindenképp ki kell várni a második tesztet is.

KAPCSOLÓDÓ
MINDEN NŐT ÉRINT A HÍR: Nem várt mellékhatás lépett fel a Covid-19 vakcinák kapcsán

Gulyás bejelentette azt is, hogy ha valaki kontaktkutatás miatt kerül karanténba, az is szabadulhat 2 negatív teszt után, és ennek költségét a kormány megtéríti. Aki viszont külföldről tér haza, annak magának kell állnia a tesztek árát.

A Kormányinfót itt közvetítjük:

 

forrás: SzMO

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!