Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

WHO szigorítana: Gyerekek is viseljenek maszkot! – itt vannak az új ajánlások

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) eddig csak a felnőttekre vonatkozóan javasolta a maszkviselést, de vasárnap az ENSZ Gyermekalapjával (UNICEF) közösen kiadott ajánlásában azt fogalmazta meg, hogy a felnőttekhez hasonlóan a 12 évnél idősebbeknek is maszkot kellene viselniük, a 6 és 11 év közöttieknek pedig a körülményektől függően.

A 12 év felettieknek különösen abban az esetben kellene maszkot viselniük, ha környezetükben nem biztosítható az egyméteres távolság az emberek között, és nagy a fertőzésveszély.

A 6 és 11 év közöttiek maszkviselése aszerint ajánlott, hogy mekkora a fertőzésveszély a környezetükben, a gyerek képes-e hatékonyan viselni a maszkot, tudja-e ezt felnőtt ellenőrizni, és hogy áll-e rendelkezésre elegendő maszk – teszik hozzá.

KAPCSOLÓDÓ
Figyelem! Akinek már van védettségi igazolványa erről tudnia kell: Ha ezt nem teszed meg bevonják az érvényességét!

Azt is figyelembe kell venni, hogy a maszkviselés hogyan befolyásolja a gyerek tanulását, lelki-társadalmi fejlődését, és hogy kerül-e kapcsolatba olyan emberekkel, akiknél nagy kockázata van a súlyos megbetegedésnek. Az öt éven aluli gyerekeknek nem kell maszkot viselniük, összevetve a biztonság kérdését és a gyerek érdekeit a szakosított ENSZ-szervezetek szerint.

Bizonyos vizsgálatok eredményeiből

arra lehet következtetni, hogy az idősebb gyerekek nagyobb valószínűséggel adják tovább a fertőzést, mint a fiatalabbak,

de több vizsgálatra van szükség a gyerekek és a felnőttek átadóképességének megállapítására – írták.

KAPCSOLÓDÓ
Lesifotó készült Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc hétvégi randevújáról - Nem hiszi el hol fotózták le őket!

A WHO már június 5-én adott ki ajánlást arról, hogy az emberek viseljenek maszkot, de a gyerekekre vonatkozóan mindeddig nem adott tanácsot.

A minap a WHO azt a kutatási eredményt hozta a nyilvánosságra, hogy egyre inkább a 20-40 közötti korosztály terjeszti a betegséget, sokszor tünetmentesen:

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!