Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Földön fekvő gyerekek hátán sétált ki a repülőtérről a nagykövet Kiribaton

A kínai külügyminisztérium megvédte a diplomatát, szerintük a nagykövet helyesen cselekedett.

Egy elképesztő fotó jelent meg a Twitteren, melyen az látszik, hogy az új kínai nagykövet épp megérkezik Kiribatra – szúrta ki a 444.hu.

A nagykövet a szokásos vörös szőnyeg helyett a földön hason fekvő helyi fiatalok hátán sétál el a repülőtől.

A kép miatt most a kínai vezetés magyarázatot adott ki. A külügyminisztérium szóvivője megvédte Tang Songgen nagykövetet. Elmondása szerint a helyi vezetők kérésére, valamint Kiribati kultúrájának és szokásainak tiszteletben tartása mellett egyeztek bele abba, hogy elfogadják a helyi népi szokások szerinti ünnepélyes fogadtatást – írta az AFP.

KAPCSOLÓDÓ
ATYAÉG, mi történt? Gyönyörű nő lett Tóth Gabiból!Tóth Gabi dögös képe felrobbantotta a facebookot . Minden rajongó álla leesett az új külsőtől!

Így tehát a diplomata helyesen cselekedett. A csendes-óceáni szigetországban ugyanis ez a gesztus a tisztelet jele. A szóvivő úgy vélte, hogy a kritizálók csak politikai haszonszerzés miatt háborodtak fel.

“Ha Rómában jársz, tégy úgy, mint a rómaiak” – idézte a közmondást, utalva rá, hogy az új nagykövet ezzel a furcsa sétával csak tiszteletben tartotta a helyi hagyományokat.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!