Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Karácsony Gergely lehet Orbán Viktor legnagyobb kihívója a 2022-es választáson

A pártelnök véleménye szerint kézenfekvő választás lenne Karácsony Gergely, de ha a főpolgármester nem vállalja, akkor is lesz miniszterelnök-jelöltje az esetleges előválasztáson az MSZP-nek.

Tóth Bertalan azt szeretné, ha az MSZP miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely lenne

Mesterházy Attila elindul az MSZP társelnöki pozíciójáért a párt szeptemberi tisztújító kongresszusán – ezt korábban az ATV Egyenes Beszéd című műsorában jelentette be a politikus. A politikus arról beszélt, hogy 2010-ben is hasonló helyzettel szembesült, sokan akkor is azt mondták, hogy el fog az MSZP tűnni. Kétéves intenzív munkával akkor megduplázták a támogatottságot, akkor ezek a hangok megszűntek. Szerinte most még nehezebb a helyzet, 5-7 százalék körül mérik a pártot a biztos választók körében, ami történelmi mélypont. Volt sikerekben és kudarcokban is része, és van arra tapasztalata, hogy hogyan lehet egy ilyen kudarcos helyzetből kihozni a pártot.

KAPCSOLÓDÓ
Mély gyásszal tudatjuk, a mai napon elhunyt az ismert Magyar színész, az egész nemzet gyászolja. NYUGODJ BÉKÉBEN ZOLTÁN!

Tóth Bertalan már korábban bejelentette, hogy újraindul az elnöki a posztért, méghozzá Kunhalmi Ágnessel párban.

A szocialista párt elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy az MSZP a legmegbízhatóbb része az ellenzéki együttműködésnek.

Tóth Bertalan úgy fogalmazott: „a közvéleménykutatások eredményei nézőpont kérdése”. Szerinte stabil a támogatottságuk. „Az MSZP-Párbeszéd szövetség 10 százalékos támogatottsággal bír, ezt növelni kell. Egy pártelnöknek azt valóban nézni kell, hogy mekkora a támogatottság, de azt is nézni kell, milyen eredményeket ér el” – mondta. Hozzátette: az ellenzéknek együtt is növelnie kell a támogatottságát.

KAPCSOLÓDÓ
Jakab Péter durván nekiment a kormánynak! Olyat tett, ami után mindenki őt ünnepelte, Orbán pedig...

A pártelnök szerint, ha úgy alakul az előválasztás, mind a 106 választókerületben tud jelöltet állítani az MSZP.

Arról is szólt, hogy lesz az MSZP-Párbeszédnek miniszterelnök-jelöltje az esetleges előválasztáson.

Tóth Bertalan személy szerint szeretné, ha Karácsony Gergely lenne a párt jelöltje.

Mint mondta, Karácsony a legnépszerűbb ellenzéki politikus, kézenfekvő választás lenne, de ha a főpolgármester nem vállalja, akkor lesz más jelöltje az MSZP-nek.

atv.hu

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!