“Dr.” Vajna Timi szerint a maszk annyira állítja meg a vírust, mint alsógatya a fingot

Vajna Tímea elmondta véleményét a koronavírus-járvány miatt elrendelt maszkviselésről. Nem lett túlságosan tudományos, de ez is egy vélemény.

“Tudtad? A maszk annyira állítja meg a vírust, mint az alsógatya a fingot” – írta le a maszkviseléssel kapcsolatos véleményét a nemrég Ibizán nyaraló Vajna Timi az Instagram-sztoriban megosztott bejegyzésében.

Tapasztalatok, illetve a Blikk tesztje szerint is az elmúlt időszakban valóban lazult a maszkviselési hajlandóság Budapesten, ezen belül is elsősorban a tömegközlekedési járatokon, a koronavírus-fertőzöttek napi száma viszont egyre magasabb. Emiatt újra szigorítanak a maszkviselés szabályain: a BKV nemrég ismét felszólította az utasokat, hogy fokozottabban figyeljenek az előírások betartására, ellenkező esetben a leszállítják a járatokról azt, aki maszk vagy kendő nélkül utazik.

Hasonlóan vélekedett Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is, aki szerint a jövőben fontolóra kell venni azt is, hogy bizonyos helyeken a gyerekek is hordjanak maszkot.

forrás: Blikk

betöltés...
betöltés...