Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Karácsony Gergely: A 14 évnél idősebb tanulóknak egy órával később kezdődhessen a tanítás

A főpolgármester szerint reggelente jobban eloszlana a teher a közösségi közlekedésen, csökkenne a zsúfoltság a járműveken.
Szeptemberben a megszokott módon, de több korlátozással indulhat el az iskolai tanév. A koronavírus-járvány második hulláma miatt ugyan jelenleg nem tervezik a tavaszihoz hasonló szigorú szabályokat, de számos intézkedést javasolnak a fertőzés terjedésének megakadályozására.

Budapest főpolgármestere újra felvetette, hogy a középiskolákban be lehetne vezetni a csúsztatott reggeli iskolakezdést. Erről a Facebook-oldalán azt írta szerdán:

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Gyászol a világ! Meghalt Fülöp herceg, II. Erzsébet királynő férje

“Ma a korábbi szakmai egyeztetésünk nyomán levélben fordultam a budapesti tankerületek vezetőihez, hogy együttműködésüket kérjem ahhoz az elképzelésünkhöz, hogy

a 14 évnél idősebb tanulóknak egy órával később kezdődhessen a tanítás szeptembertől.

Ha a budapesti középiskolások, akiknek túlnyomó többsége önállóan közlekedik a városban és közel 60 százalékuk a közösségi közlekedés járműveit használja,

8 helyett 8:30-ra vagy 9-re járnának, azzal reggelente jobban eloszlana a teher a közösségi közlekedésen, csökkenne a zsúfoltság a járműveken,

ami nem csak kellemesebbé tenné az utazást, de lehetőséget is biztosítana a védőtávolság betartására.

KAPCSOLÓDÓ
Szomorú hírt kaptunk! Sajnos ő már nincs közöttünk,szervezete szerdán adta fel a harcot. Gyászol Bödőcs Tibor: nagyon megviselte az újabb szörnyű tragédia! A cikk a hozzászólásoknál olvasható!

Egy friss reprezentatív kutatás szerint az érintett budapesti családok bő kétharmada támogatná, ha a tanítás az eddig megszokottnál valamivel később kezdődne.

Bízom benne, hogy a középiskolák fenntartója és a tankerületi vezetők partnereink lesznek abban, hogy elviselhetőbb és biztonságosabb reggeleket szervezzünk a budapestieknek” – írja.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!