Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Korlátozhatják az idős sofőröket itthon | TE MIT GONDOLSZ, SZÜKSÉGES EZ?

Kitilthatja az autópályákról, vagy nappali vezetésre korlátozhatja a háziorvos az idős sofőröket.

Miután a napokban elterjedt a világhálón egy videó arról, ahogy egy autós a forgalommal szemben hajtott fel az M4-esre, újra vita robbant ki az idős sofőrök körül.

A témával az RTL Híradó is foglalkozott: a csatorna riportjában leszögezték, a háziorvosok nem lehetnek elnézőek az idős sofőrökkel szemben, mert egy egészségi állapotból fakadó baleset esetén nekik is vállalniuk kell a felelősséget.

KAPCSOLÓDÓ
Kiadták a VÖRÖS KÓDOT Magyarországon! ERRŐL JOBB HA TUDSZ:

Amennyiben egészségügyi állapotuk indokolja, akár kitilthatja az autópályákról, vagy nappali vezetésre korlátozhatja őket, de akár sebességkorlátozás is bekerülhet a jogosítványukba, amit 70 év felett egyébként is alkalmanként legfeljebb két évre hosszabbítanak meg.

Az RTL megszólaltatta a Magyar Autóklub közlekedési szakértőjét, Lovas Károly Róbertet, aki elmondta, hogy ezek a korlátozások ugyanakkor nehezen ellenőrizhetőek, mivel a rendszámtábla semmilyen utalást nem tesz rájuk.

KAPCSOLÓDÓ
Mészáros Lőrinc válaszolt az újságíróknak! Olyan dolgot árult el az ex-feleségéről amire senki nem számított!

A belügyminisztérium statisztikája szerint 2016-ban 2895 közúti baleset történt, ebből 326 róható fel a 60-70 év közötti korosztálynak, további 210 esetben volt 70 év feletti az elkövető.

forrás: Vezess.hu

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!