Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mészáros Lőrinc: sokat kellett tenni, hogy sikeres legyen az ember

A Mészáros Alapítvány egy rendezvényén beszélt Magyarország 2. leggazdagabb embere a sikerről, munkáról, bátorságról.

Immár negyedik éve, hogy a Mészáros Alapítvány ösztöndíjjal támogatja a a Váli-völgy fiataljainak felsőfokú tanulmányait. Az elmúlt tanévben összesen 117 millió forintot juttattak 244 hallgatónak. Ez a sorozat idén is folytatódott, és az új ösztöndíjasok ráadásul még meghallgathatták Mészáros Lőrinc gondolatait a munkáról és az életről. A Pesti Srácok videóriportját a 444 szúrta ki, és szemlézték az elhangzottakat:

„Ahhoz, hogy sikeresek legyetek, ahhoz kevés az ösztöndíj. Azért nagyon sokat kell tenni. Elsősorban dolgozni kell mindig, folyamatosan. Munka, munka, munka. Mert a tanulás is munka, nem is kicsi. De a tanulással el tudjátok azt érni, hogy sikeresek legyetek.”

„Persze ahhoz még nagyon sok utat meg kell tennetek. És nem lesz egyszerű, azért előre mondom. Lesznek akadályok, lesznek sikertelenségek, lesznek sikerek, kisebb-nagyobb sikerek, de az igazi az, amikor eléritek a legnagyobb sikert az életetekbe. Azt nehéz megfogalmazni, hogy mi a legnagyobb siker az életetekbe, a munkátok, a családotok, ezt nehéz azt hiszem még így eldönteni, ebben a korban. Hiszen még ebben a korban lázadás közepén-végén tartotok. És ugye ha ez a lázadás egyszer megszűnik, akkor egy más irányt vesz az életetek. De ez az élet rendje.”

„Fiatalok mindig újat akarnak, mást akarnak, mint az idősebbek. Mert azt gondolják, hogy ők még frissek, üdék, rugalmasak, és az öregek már elfáradtak. De ez nem azt jelenti, hogy az öregektől nem kell elfogadni tanácsot, vagy nem kell tőlük tanulni. Én nem mondom, hogy minden tanácsot el kell fogadni, hiszen én se fogadtam el minden tanácsot az idősebbektől. Inkább csak meghallgattam őket, bevallom nektek, és ritkán alkalmaztam azt, amit kaptam tőlük.”

„Mert azt gondolom, mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy ő mire képes, és mit tud tenni. Valaki egyáltalán a bátortalansága miatt nem tud az életbe sikert elérni. Úgyhogy ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”

„Hát a bátorság mellé néha kell a vakmerőség is. A vakmerőség nem csak a szerelembe kell, kell az életbe is vakmerőség. Tehát vakmerőnek is kell lenni, azt gondolom. Szerencsésnek is kell lenni, illetve hát az nem rossz, ha az embernek van olyan társa, majd az életében vagy összejön egy olyan társ, akivel ezeket az akadályokat közösen tudják venni. Illetve tudnak olyan gyermekeket nevelni, akik szintén esetleg lehetnek olyan sikeresek, mint ők.”

„Az életről sok mindent gondolok én jómagam is. Azt hiszem, elmondhatom, hogy sikeres vagyok. Persze azért ehhez sokat kellett tenni, hogy sikeres legyen az ember. És nem úgy kell megélni, hogy ez egy felsőbbrendűséget okoz az embernek.”
„Nem, ugyanolyan polgár vagyok, ugyanolyan ember vagyok, mint bárki más, azt gondolom.”

„Az más kérdés, hogy jó érzés, ha az ember sikeres, és jól mennek a dolgai, de azt gondolom, azért ez kevés. Tehát az élet az nem csak erről szól.”

forrás: atv.hu

KAPCSOLÓDÓ
IDŐSEK FIGYELEM! Megjött a bejelentés a Pfizerről és a Modernáról! NAGYON JÓ HÍREK:
Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!