Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Újabb alagutat találtak a déli határnál – legalább 25 migráns szökhetett át rajta

Itt juthatott át az országba egy nagyobb menekültcsoport, mielőtt feltartóztatták őket.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök csütörtök éjjel Kunbaja külterületén huszonnégy külföldi férfit és egy gyermeket tartóztattak fel. A magukat afgán állampolgárnak valló emberek jogellenesen jutottak be Magyarország területére – írja honlapján a rendőrség.

A 25 fős feltartóztatott csoporttól pár kilométerre, az ideiglenes biztonsági határzár mellett egy alagutat találtak a rendőrök.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: TRAGÉDIA történt! Elhunyt Delhusa Gjon három hónapos unokájának édesanyja

Az alagút szerb területről indul, és a határvonal, valamint az ideiglenes biztonsági határzár alatt húzódik. A magyar oldalon található kijárata körülbelül 50 centiméter átmérőjű, az alagút – fokozatosan felszín felé közeledő szakaszának – utolsó függőleges részének mélysége 1,3 méter mély.

A kijárattól nem messze ismeretlenektől származó nyomokat találtak a rendőrök, majd nyomkövető kutya segítéségével bukkantak a 25 fős csoportra. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

KAPCSOLÓDÓ
Ezt tette két rendőr egy maszkot nem viselő férfival az utcán, aki a gyerekével sétált – videó

A rendőrség az alagútnál helyszíni szemlét tart, majd szigorú őrizet mellett betemetik azt.

forrás: SzeretlekMagyarorszag

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!