Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Megerőszakoltak egy magyar rabot egy floridai börtönben

A 35 éves Berki Viktor úgy érzi, ártatlan, így kapott 25 évet. Ha ki nem is engedik, legalább azt szeretné elérni, hogy Magyarországon tölthesse le büntetését, mert állítása szerint borzalmas körülmények között tartják fogva Amerikában.

Berki Viktor neve sokak számára ismerősen csenghet. Ahogy korábban az Origo is megírta, 2009-ben első melegként házasodott össze a párjával az V. kerületi anyakönyvi hivatalban.

Ezután Amerikába költöztek, ahová egy ismerőse a rendőrök szerint coccolinós flakonban drogot küldött.

A férfi Magyarországról kapott postán egy csomagot, amelyet éppen a lakásában bontott ki, amikor FBI-ügynökök törték rá az ajtót, a földre teperték, majd börtönbe került.

Az amerikai rendőröknek feltűnt, hogy a csomagban van egy flakon Coccolino márkájú öblítőszer. A furcsa névből arra következtettek, hogy kokaint csempészhettek a csomagban, így egy apró GPS-jeladót rejtettek bele. A csomagot már postásnak álcázott rendőr kézbesítette” – mondta a magyar férfi ügyvédje, Rónai Péter.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Kiderültek a dolgok! Nincsenek jó híreink, a vírus továbbra is sakkban tartja az országot! ERRŐL TUDNOD KELL:

A nyomozás során kiderült, hogy a csomagban nem volt kokain, de Berki Viktor bajba került az ügyvédje szerint: amíg fogdában volt, lejárt a vízuma, és nem tudta megújítani. Így bár december 3-án

felmentették a drogcsempészet vádja alól, mégsem engedték ki a börtönből, mert így illegális bevándorlónak számított. Később azzal vádolták, hogy szegény magyar fiúkat vitt ki, majd szexrabszolgának használták őket. A bíróság Berkit 25 év börtönre ítélte.

Viktor elektronikus levélben adott interjút a Blikknek.

A tárgyaláson a bíró hozzám fordult és azt mondta, hogy mivel a tudatában voltam, amit a társam csinált velük, ezért én is bűnös vagyok. De teljes hazugság volt a vád, mégis 25 évre ítéltek. Leghamarabb 2036-ban szabadulhatok. Ha megérem, mert van egy olyan érzésem, hogy nem fog sikerülni.”

– mondta, majd hozzátette, hogy

rabtársai napi szinten zaklatják, mert nem tartozik egyik bandához sem. Hozzátette, hogy meg is erőszakolták a rácsok mögött, ami miatt nyomozás is indult és ez most is tart. Többször is meglopták, és erőszakal elvették tőle az ételt. Az egészségügyi ellátás pedig szerinte kritikán aluli.

KAPCSOLÓDÓ
Csak szeptemberben nyitnák meg az iskolákat, az új tanévre.?Az iskolák és óvodák mégsem április 19-én indulnak újra?

Nem jutok ki élve a börtönből. 2036-ban 51 éves lennék, de ezt a kort itt lehetetlen megérni. Addig azonban nem nyugszom, amíg a megerőszakolóm nem kapja meg méltó büntetését” – tette hozzá a férfi elkeseredetten.

Florida egyik börtönében éveken át készített videókat az egyik rab. A felvételeken látható, hogy egy rabtársa a saját vérében fekszik, de arra is volt példa, hogy drogoztak a fogvatartottak. A körülmények embertelenek, penészesek a falak, a konyhában egerek szaladgálnak. A titkos felvétel alapján az őrök azzal sem foglalkoznak, hogy mindennapos ott az erőszak – írta meg a lap.

forrás: Origo

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!