Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Letartóztatták a magyar milliárdost, a CBA üzletlánc tulajdonosát – több száz millió adót nem fizetett be

Bár videót is közzétett, nem nevezte meg azt a milliárdost a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), akit őrizetbe vettek és bűnszövetségben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozva elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók.

A 24.hu információi szerint a közismert kelet-magyarországi élelmiszerlánc- és szállodatulajdonosként leírt férfi K. Ferenc., aki egykor a CBA Kereskedelmi Kft.-ben is tulajdonos volt, valamint érdekeltségébe tartozik a hajdúszoboszlói négycsillagos Délibáb Hotel.

A cégadatbázis szerint ráadásul a lakcíme – a NAV közleményével egybevágóan – az Egyesült Arab Emírségekben található. Szintén K. Ferencet azonosította cikkében a Napi.hu is.

KAPCSOLÓDÓ
Hatalmas a baj!Rettentő sokan haltak meg!1 perce jött az ijesztő adat! MA REGGELRE ISZONYATOS SZÁMÚ ÚJ FERTŐZÖTT LETT, más szomorú dolog is történt az éjjel! Mi történt???

Az adóhivatal tájékoztatása szerint a vállalkozó egy év alatt 3,6 milliárd forint osztalékot vett fel vállalkozásaiból, ami után nem fizetett adót. A milliárdos üzletember letartóztatásban van, ügyvédje is gyanúsított.

A Debreceni Törvényszék sajtószóvivőjétől megtudtuk, a férfi letartóztatása jogerős, dr. Dobó Dénes elmondta, jelenleg a férfi vagyonának zárolásáról szóló döntések vannak folyamatban. Ennek értéke a korábbi adóhivatali tájékoztatás szerint megközelíti az egymilliárd forintot.

A vállalkozót a balatoni házából vitték el a nyomozók. A férfi ügyvédje segítségével az Egyesült Arab Emírségekben szerzett letelepedési jogot, arab fedővállalkozást és hivatalos lakcímet, hogy ezekkel a hamis adatokkal elkerülje több mint 540 millió forint személyi jövedelemadó befizetését Magyarországon – közölte a NAV. A nyomozás azonban kiderítette, hogy a vállalkozó külföldi életvitele csak álca, valójában itthon él, Magyarországról irányítja üzleteit, így az adómentességre sem jogosult.

KAPCSOLÓDÓ
Csak szeptemberben nyitnák meg az iskolákat, az új tanévre.?Az iskolák és óvodák mégsem április 19-én indulnak újra?

A vállalkozó vadászházában tartott házkutatáson több doboz engedély nélküli éles lőszer és mintegy ezer liter, tisztázatlan eredetű gyümölcspálinka is előkerült.

forrás: 24.hu

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!