Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Két év alatt elverte a lottónyereményét, most romos házban tengődik Zsolti, az egykori milliomos

Taszár — A milliomos Zsolti. Csak így hívják a helyiek a két éve hajléktalan Varga Zsoltot (44), akit a minap a sorstársai agyba-főbe vertek, de úgy, hogy rohammentő száguldott vele a kaposvári kórházba. Kapott is csinos turbánt a fejére, ami már messziről világít, az utca túlsó végén is észrevenni. A két hajléktalan férfi pénzt és cigit kért tőle, de nem volt neki, ezért így álltak bosszút rajta.

– Amíg bent voltam a kórházban, senki nem látogatott. A feleségem két éve elhagyott, a három gyermekem pedig nevelőszülőknél él, fél éve nem láttam őket – kesergett a Blikknek a templomkert padján ücsörögve Zsolt.

Varga Zsolt 48 milliót nyert a skandináv lottón, családjával a Balatonra járt, szórta a kölcsönöket. Most egyetlen fillérje sincs / Fotó: Zsolnai Péter Varga Zsolt 48 milliót nyert a skandináv lottón, családjával a Balatonra járt, szórta a kölcsönöket. Most egyetlen fillérje sincs / Fotó: Zsolnai Péter

– Pedig volt idő, amikor vígan éltem. Tavalyelőtt megütöttem a skandináv lottó főnyereményét, 48 millió forintot. Eljártunk a családdal a Balatonra wellnessbe, aztán jöttek az újdonsült legjobb barátok, én pedig számolatlanul adtam kölcsön annak, aki kért. Közülük ma senki sem áll szóba velem. A pénzem két hónap alatt elfogyott, de a szétszórt millióknál sokkal jobban fáj a gyerekeim hiánya, hogy nem ölelhetem át őket, nem lehetnek rám büszkék – mondta.

KAPCSOLÓDÓ
A Várkonyi-Mészáros családi otthon olyan mint egy mesebeli palota: Liftek, medencék, tó- CSAK A GYEREKSZOBA 130 négyzetméter! ELKÉPESZTŐ:

Zsolt nem tagadja, a sör és a vodka miatt zuhant odáig, hogy többször elverte a feleségét, Tündét, aki végül egy félig üres utazótáskával világgá szaladt. Pedig a férfi ötmillió forintot a bankba tett, mondván: az a három gyereké lesz. Amikor elfogyott a mesés vagyon, kivette a gyerekek pénzét és azt is elverte. Majd eladta a Tündével újonnan vásárolt közös házukat. Azóta Zsolt egyedül él, az egész falu őt sajnálja. Most éppen a falu legszélén, egy romos házban lakó barátja, Dallas fogadta be magához. Amúgy naphosszat csak bolyong a faluban, leginkább az ABC előtt ücsörög.

Ha valaki egy fél kiló kenyeret ad neki, már jó napja van. Úgy véli, ha kijuthatna Németországba, segédmunkásként dolgozna, akkor megoldódna minden.

KAPCSOLÓDÓ
Várkonyi Andrea váratlan bejelentése lesokkolt mindenkit! Kiderült a nagy titok, erre senki nem számított...

– Néha segítek a szomszéd Matild néninek, rendbe teszem a kertjét. Tanultam a hibáimból, most van két csajom is, naná, hogy nem tudnak egymásról. Randira nem tudom hívni őket, de szimpatikus vagyok és egyelőre ennyi elég nekik – folytatta a férfi. Végszóra a szomszédos ház portájáról átkiabált a gazda: „Milliomos Zsolti, gyere gyorsan, megjött a teherautó, pakoljuk fel a vasállványokat.”

Pszichológus sokat segíthet

A sokmilliós nyeremény elfogadására, a szerencse feldolgozására ugyanúgy érdemes pszichológus szakember tanácsát kérni, mint amikor veszteség éri az embert. Ugyanis az eufóriát nagyon hamar a stressz és a szorongás váltja fel, ami akár károsan is kihathat a családi, az emberi kapcsolatokra. Ez különösen azok esetében igaz, akik a szegénységből hirtelen a luxusba csöppennek. A szakemberek szerint a legfontosabb szabály, hogy aki nagyobb összeget nyer a lottón, tanuljon meg határozottan hallgatni róla, illetve nemet mondani a kölcsönért sorba álló barátoknak, családtagoknak.

 

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!