Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Hősként halt meg Dénes: Kollégái sem tudták megmenteni a tűzoltót

Többek életét is megmenthette önfeláldozó manőverével Dénes, aki egy száguldozó BMW-s miatt veszítette életét. A vétkes sofőr cserben hagyta.

Feláldozta az életét G. Dénes, az a fiatal tűzoltó, akinek egy felelőtlenül előző sofőr miatt kellett meghalnia az 55-ös főúton. A szabálytalankodó a baleset után elmenekült a helyszínről, a rendőrség nagy erőkkel keresi.

A Suzuki és a Skoda sofőrjei nem hibáztak, mégis ők ütköztek össze © MTI

Hatalmas csattanással rohant egymásba két kocsi szombat délután az 55-ös főúton, a Bács-Kiskun megyei Csávoly közelében. Kiderült, hogy a balesetet nem ők, hanem egy felelőtlen harmadik sofőr okozta: egy BMW ugyanis előzni kezdte az előtte haladó Skodát, de olyan meggondolatlanul, hogy a vele szembe jövő suzukis – hogy elkerülje a biztos ütközést – kénytelen volt elrántani a kormányt.

KAPCSOLÓDÓ
1 perce érkezett! Rettentő időjárás tart felénk, jobb azonnal felkészülni arra ami ránk vár! ITT JÁR MOST:
G. Dénest gyászolják hozzátartozói és az egész tűzoltótársadalom © Archív

Kocsija keresztbe fordult az úton, a Skoda pedig egyenesen belecsapódott. A kocsiban a 31 éves, aznap szabadnapos tűzoltó, G. Dénes ült, aki manőverével vélhetően több életet is megmentett, ő azonban olyan súlyosan megsérült, hogy azonnal meghalt, míg a Skodában ülő nőt helikopterrel kórházba vitték. Az előzgető BMW sofőrje azonban meg sem állt, elhajtott a tragédia helyszínéről. Dénes ismerősei, bajtársai és barátai összeomlottak a tűzoltó halál-hírére.

Fantasztikus ember volt, aki komolyan vette a munkáját, és szerette is. Hős volt, akként dolgozott, és akként is halt meg. Jellemző, hogy még élete utolsó pillanataiban is mások életét védte – mondta a Borsnak a férfi egyik ismerőse. – Egyszerűen hihetetlen, hogy más hibájából, ilyen fiatalon elment! Annyi terve volt. Szerette a barátnőjét, a barátait, képtelenek vagyunk feldolgozni, ami történt. Nagyon reméljük, hogy az, aki előidézte ezt a tragédiát, elnyeri méltó büntetését, bár Dénest az sem hozza vissza – tette hozzá szomorúan. Bajtársait is sokkolta a hír, főleg, hogy a saját kollégájuk megmentésére riasztották őket.

KAPCSOLÓDÓ
Hoppá!!! Erről tudott? ITT MÁR KÖTELEZŐVÉ TETTÉK A DOLGOZÓK OLTÁSÁT, HA TETSZIK,HA NEM !Akinek nem tetszik azt kirúgják >> A cikk a hozzászólásoknál olvasható!
Pokolian összetört a Suzuki, sofőrje a helyszínen életét vesztette © MTI

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, úgy tudni, hogy a brutális balesetet látva több szemtanú is megfordult, és az elporzó, menekülő BMW után eredt, és sikerült is felírniuk a rendszámát, amit átadtak a rendőrségnek. A zsaruk nagy erőkkel keresik a cserbenhagyó sofőrt.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!