Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

MOST ÉRKEZETT: Motorbalesetben meghalt Koncz Ferenc fideszes parlamenti képviselő

Motorbalesetben meghalt Koncz Ferenc fideszes parlamenti képviselő, aki pénteken 9 óra előtt Bekecsen szenvedett balesetet. Úgy tudjuk, hogy Koncz az a motoros, aki a rendőrségi hírek szerint pénteken Bekecsen a Honvéd utcában ütközött össze egy autóval. A rendőrség a balesetről annyit közölt, hogy a bekecsi Honvéd utcán egy asszony az autójával éppen megfordult, amikor egy motorral közlekedő férfival összeütközött. (Bekecs község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Szerencsi járásban, Miskolctól 32 kilométerre keletre, a Tokaji borvidéken, Szerencs várossal gyakorlatilag egybeépülve.)

KAPCSOLÓDÓ
Gáspár Evelin és Járai Máté is a túlélésért küzd

A baleset során a motort kormányzó férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett – szólt a rendőrségi hír. Úgy tudjuk, hogy Koncz életéért küzdöttek, de nem tudták megmenteni.

Hivatalos életrajza szerint Koncz 1959-ben született Tornaszentjakabon. 1978-ban a miskolci Gépipari Szakközépiskolában érettségizett és gépgyártás-technológusi szakképzettséget szerzett. A Borsodi Állami Építőipari Vállalatnál kezdett dolgozni, 1980-ban képesítés nélküli nevelő lett a ragályi Általános Iskolában. A kötelező sorkatonai szolgálata után, 1983 és 1987 között végezte a főiskolát, két évig a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán, két évig az ELTE Tanárképző Főiskolai Karának matematika-fizika szakán tanult, majd szerzett tanári diplomát. Egy évig Budapesten, majd a szerencsi Rákóczi Zsigmond Általános Iskolában tanított.

Koncz 1990 és 2010 között önkormányzati képviselő Szerencsen, 2001-2002 között a város Szerencs alpolgármeszete, időközben volt bizottsági elnök, tanácsnok. 2010-től Szerencs polgármesterévé választották, négy évvel később pedig sikeresen újrázott.

Azután hagyta ott a városvezetést 2018-ban, hogy országgyűlésői képviselővé választották. (Igaz, már 1998 és 2002 között is dolgozott parlamenti képviselőként, akkor a Borsod-Abaúj-Zemplén megye területi listájáról jutott be az Országgyűlésbe a Fidesz színeiben. A politikus Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2002–2006 között a megyei Közgyűlés tagja, 2006–2010 között alelnöke volt.

Koncz nevéhez fűződött az a fideszes belharc is, ami Szerencsen azután alakult ki, hogy ő 2018-ban otthagyta a polgármesteri széket. Erről a belharcról és annak kimeneteléről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

forrás: Index

KAPCSOLÓDÓ
Berki Krisztián szerint akinek negatív a véleménye róla, az egy PARASZT!
Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!