Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Lewis Hamilton bejelentette, hogy már teljesen vegán a kutyája – semmilyen állati eredetűt nem eszik

Lewis Hamilton hatszoros Forma–1-es világbajnok köztudottan nagy állatbarát. Két angol buldogját gyakran vitte magával a versenyhétvégékre, saját Instagram-oldalt hozott nekik létre, ahol mindenki nyomon követhette a mindennapjaikat. Az idill június közepéig tartott, az autóversenyző ugyanis ekkor bejelentette, hogy szívinfarktus következtében elpusztult egyik kedvence, Coco.

Lehet, ennek hatására a brit pilóta úgy döntött, hogy másik kutyáját, Roscoe-t teljesen növényi alapú étrendre állítja át – írja a Daily Mail. Lewis Hamilton maga is vegán életmódot folytat immár két és fél éve.

A brit versenyzőt kutyái a 2017-es Magyar Nagydíjra is elkísérték
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Roscoe mostantól vegán, ennek köszönhetően bársonyosabbá vált a bundája, a mancsai duzzadása és az ízületi gyulladása miatti bicegése megszűnt és szabadabban lélegzik. Rendkívül boldogok vagyunk – írta a közösségi oldalon.

Hamilton döntését azért is támadják, mert tudósok korábbi megállapításai szerint fertőzésveszély lép fel olyan kutyáknál és macskáknál, amelyek házi, nyers ételeket esznek, esetleg vegetáriánus vagy vegán étrendet követnek.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!