Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

10 évre is börtönbe kerülhet Hajdú Péter – vádat emeltek ellene 1 milliárdos adócsalás miatt

A showman egymilliárd forintnál is több készpénzt vett fel két olyan cég számlájáról, amelyhez papíron semmi köze nem volt.

Két héttel ezelőtt a sajtó arról számolt be, hogy vádemelés történt Hajdú Péter producer-műsorvezető korábbi cégénél.

Azóta a Magyar Hang birtokába kerültek az üggyel kapcsolatos különböző iratok, köztük a vádirat egy része, amely alapján ma már kijelenthető: június 4-én a Fővárosi Főügyészség Hajdú és két társa ellen emelt vádat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt.

2016-ban a NAV egyik ellenőrzési főosztálya adóellenőrzést indított Hajdú műsorgyártó cégénél, két évet, 2014-et és 2015-öt vizsgálva. Az adóhatóságnak gyanús lett ugyanis két kft., amely a Hajdú-cégnek állított ki számlákat – írja a Magyar Hang

A Media1 csütörtökön este felhívta Hajdú Pétert, mivel úgy hallották: Összezárva Hajdú Péterrel címmel tervez reality-t a Mészáros Lőrinc feleségéhez tartozó Media Vivantis Zrt. portfóliójába tartozó Life TV-n, és ha már vonalban voltak, rákérdeztek az adócsalási ügyre is.

Hajdú Péter azonban mindkét kérdésre, a szakmai és a büntetőügyi témára is azt mondta, ezek kapcsán a Media Vivantis Zrt. sajtóosztályát keresse a médiaügyi szakportál. Ott azonban egyelőre visszahívást ígértek.

A Propeller értesülései szerint ha Hajdút csak a költségvetési csalás minősített esete miatt találja bűnösnek a bíróság, akkor akár 10 év börtönt is kaphat.

Cikk- és címlapkép: Youtube

forrás: Propeller

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!