Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Óriási fordulat, így néz ki most Andy Vajna sírja

Az elmúlt két napban gőzerővel folytak a munkálatok a Fiumei úti sírkertben, de végre teljesen elkészült az a síremlék, ami igazán méltó a tavaly januárban elhunyt Andy Vajnához.

Az eredeti terv szerint már tavaly decemberben végleges formát kapott volna Andy Vajna magyarországi síremléke a Fiumei úti sírkertben. Egészen mostanáig azonban úgy tűnt, minden összeesküdött a terv ellen! Először a koronavírus-járvány akasztotta meg a munkálatokat, majd a pocsék időjárás miatt kellett leállítani a folyamatot.

Fotó: MTI

„A mindennapos esők úgy feláztatták a síremlék körül a talajt, hogy a darus kocsi sokáig nem tudott odaállni, pedig minden alkotóelem elkészült már hetekkel ezelőtt. Végül csütörtökön tudtuk elkezdeni a munkálatokat, pénteken pedig befejezték a fiúk” – kezdte a -nak Pap Lajos, kőfaragómester, aki úgy tudja: Vajna Tímea július 5-én érezik Magyarországra. Vélhetően első útja imádott férje nyughelyéhez vezet majd.

Lássuk, milyen elemek díszítik az elkészült síremléket, ami valóban méltó a filmügyi kormánybiztos szellemiségéhez és munkásságához. Már márciusban elkészült egy 3,5 méter magas görög kőoszlop, arról omlik le az 5 méter hosszú filmszalag fémből. Ebben a filmszalagban található három darab háromdimenziós festett üveg kép is: egy jellegzetes Vajna, egy részlet a Terminátorból és egy a Rambóból.

Andy Vajna sírja
Fotó: Keller Mátyás

Mivel Andy nagyon szeretett szivarozni, a pöfékelés szinte a védjegyévé vált, egy szivarhamutartó is került a sírra, benne egy elhamvadt szivarral…

Andy Vajna sírja
Fotó: Keller Mátyás

Az impozáns emlékhely talán leglátványosabb eleme az az alvó oroszlán, amiről sokan azt hitték, a Metro Goldwyn Mayer üvöltő oroszlánjának megpihent mása, de valójában egész mást szimbolizál. Mivel Andy az Oroszlán jegyében született és Timi szerint egyébként is olyan oroszlános természete volt, ezért a kőfaragó egy nyugvó, de erős, aprólékosan kidolgozott oroszlánt készített ami azt mutatja, ez az életút már lezárult.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!