Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Benedek Tibor kálváriája: “Úgy állt hozzá, hogy élete legnagyobb harcából is győztesen kerül ki”

A múlt csütörtökön elhunyt háromszoros olimpiai bajnok, Eb- és vb-győztes vízilabdás legenda 2018 nyarán szembesült a kórral. Két esztendőn át, a végsőkig harcolt azért, hogy meggyógyuljon, sajnos élete legnagyobb csatáját nem tudta megnyerni.

Benedek Tibor kálváriája: "Úgy állt hozzá, hogy élete legnagyobb harcából is győztesen kerül ki"

“Végig azt reméltük, Tibor a betegséget is legyőzi. Úgy állt hozzá, hogy élete legnagyobb harcából is győztesen kerül ki, mindvégig hitt a gyógyulásban” – mondta a blikk.hu-nak Kemény Dénes, aki három olimpiai bajnoki címig vezette a válogatottat, s különleges kapcsolatot ápolt Benedekkel.

A felépüléséért küzdő egykori klasszis az elmúlt két évben rengeteg hazai és külföldi szakemberrel konzultált, génterápiás kezeléseknek is alávetette magát, mindent elkövetett, hogy meggyógyuljon. Egészen hihetetlen, hogy amíg az életéért küzdött, a munkáját sem adta fel. Folyamatosan járt a kezelésekre, de eközben magát nem kímélve azért dolgozott, hogy klubja, az UVSE sikeres legyen. Az idén tavasszal azonban már kénytelen volt belátni, a munkáját már nem tudja folytatni, ezért bejelentette, hogy a háttérbe vonul.

„Május elsejei dátummal visszavonulok minden, vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől, és a következő években kizárólag szurkolóként veszek részt a sportág hazai életében és az UVSE további szakmai munkájában” – írta közleményében a pólósikon. A megfogalmazott levél sejteti, még májusban is bízott benne, hogy felépül, legalábbis ezt jelzi, hogy a következő éveket megemlítette.

Benedek a múlt év decemberében az erdélyi Hargitán járt, ahol a családja után kutatott, ősei ugyanis Székelyföldről származnak. Szeretett volna megnyugvást találni.

„Sajnos látszott rajta, hogy nincs jól. Látszott, hogy valami nagy terhet cipel – írta Facebook-oldalán Varga Péter Ákos, aki segített Benedeknek felkutatni a családját. – Sok ismerősömnek bemutattam. Nagyon megtetszettek neki Székelyudvarhely lakói. Sajnálattal mondta, hogy eddig erre nem volt ideje. Meséltem az itteni történelemről, a székelyekről. Így utólag, hogy nincs közöttünk, jövök rá, hogy mennyire jó volt vele beszélgetni.”

Sokat elmond Benedek Tibor gyógyulni akarásáról, küzdőszelleméről, hogy az első orvosi diagnózis azt jelezte számára, csupán két-három hónapja van hátra. Ehhez képest két esztendőn át harcolt a kórral.

atv.hu/blikk.hu

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!