Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Hónapokkal a halála előtt hatalmas lépésre szánta el magát Benedek Tibor. Úgy érezte, ezt meg kell tennie

Benedek Tibor nagy, számára igen fontos lépésre szánta el magát fél évvel halála előtt. Magányos utazásra indult Erdélybe saját gyökereit keresve.

Székelyvarságon és környékén járt, anyai ágon erről a vidékről származik. Két hetet töltött itt egyedül.

Többnyire szállásadójával beszélgetett életről, halálról és sikerről. Varga Péter Ákos szerint Benedek Tibor egyedül akart lenni, sajtó nélkül, s lelki nyugalmat, pihenést keresett. A családi kötelékeit is sikerült felkutatnia: megtalálta a rokonait, kicsit bele is láthatott az ottani életbe, sőt, a temetőben is járt. Szálláshelyén épp akkor nem volt senki, így egyedül, meditálva tudta tölteni az idejét.

– Neki akkor az volt a fontos – ezt meg is említette az egyik barátja –, hogy számot vessen az életével, s egy kicsit egyedül legyen. Ezt tiszteletben tartottam és mindenki tiszteletben tartotta – tette hozzá Varga Péter Ákos, akinek a feleségével szintén a gyilkos kór végzett, így látta, mi megy végbe a sportoló lelkében.

A sportoló többször is megemlítette, sajnálja, hogy korábban nem jutott el Székelyföldre, mert bár a világ több pontján is járt, ennél nyugodtabb helyet aligha látott. A sportlegendát szerette volna meghívni a helyi vízilabdacsapat egy meccsre, sőt, a kisiskolások közé is invitálták, de Tibor egyedüllétet kért.

Egy egész ország gyászolja.

Blikk

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!