Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Kína elkezdett nagy mennyiségű élelmiszert felhalmozni a koronavírus-járvány várható második hullámára

Kína élelmiszeripari készletek felhalmozására szólította fel a nagykereskedelmi és élelmiszeripari vállalatokat a koronavírus-járvány egy esetleges második hullámára és a nemzetközi beszerzési csatornák fennakadásaira való felkészülésként – értesült a Reuters hírügynökség pekingi kereskedelmi minisztériumi forrásoktól.

A minisztérium állami és magán gabonakereskedő vállalatokat és élelmiszeripari vállalatokat egyaránt szójabab és szójaolaj készleteik felhalmozására szólította fel a Reuters értesülése szerint.

“Fennáll a lehetősége a beszállító csatornák leállásának például a behajózó kikötők lezárása miatt újabb fertőzések esetén” – indokolta a minisztériummal a múlt héten folytatott egyeztetéseket az egyik kínai élelmiszeripari vállalat kereskedője a Reuters hírügynökségnek. “Készleteink növelésére és a szokásosnál magasabb szinten tartására kértek fel bennünket. Nem állnak jól a dolgok például Brazíliában” – mondta.

KAPCSOLÓDÓ
Csak nem...? Nézzék, milyen gyűrű az ott Mészáros Lőrinc kezén! – fotó
Koronavírus - Kína

A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot visel egy vásárló a Kuangtung tartománybeli Kanton egyik piacán 2020. május 12-én. Fotó: Alex Plavevski

Brazília Kína legnagyobb szójabab beszállítója. “Az egyik legnagyobb aggodalmunk az, milyen hatással lehet a járvány Dél-Amerikában a kínai nyersanyagszállításokra” – mutatott rá egy másik forrás a Reuters hírügynökségnek.

Márciusban több tényező, a nagy esőzések és a járványügyi korlátozások miatt fellépő munkaerőhiány együttes hatására visszaestek Brazília szójabab szállításai, a kínai készletek pedig rekordalacsonyra csökkentek.

KAPCSOLÓDÓ
Orbán Viktor figyelmeztet mindenkit! Aki nem teszi meg ezt, elveszíti a védettségi igazolványát. ERRŐL JOBB HA TUDSZ:

A pekingi kereskedelmi minisztérium nem válaszolt a Reuters hírügynökségnek az élelmiszeripari alapanyagok készletezése ügyében feltett kérdéseire.

forrás: 168 óra

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!