MOST ÉRKEZETT: Gondatlan emberöléssel vádolják L.L. Junior volt élettársát

Gyanúsítottként hallgatták ki L. L. Junior volt élettársát kisfiuk tavalyi halálos balesete miatt. A hároméves gyereket 2019. augusztus 29-én a Füredi út kereszteződésében gázolta el egy autó, a fiú sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen meghalt.

Az énekes kisebbik fia az édesanyjával egy olyan gyalogátkelőhelyen akart átmenni, amely egy járdaszigettel és két lámpával van elválasztva, a teljes szakaszon viszont sokszor nem lehet egy zöld alatt átjutni. A gyalogosoknak piros volt a lámpa akkor is, amikor a gyerek a testvéréhez akart átszaladni az úttest túloldalára, és egy arra haladó Opel elütötte.

A sofőr a baleset után azt mondta a rendőröknek, hogy a gyerek folyamatosan rohant és arccal a másik irányba nézett. Egy nő − aki a járdaszigeten a gyerek és édesanyja mögött állt − pedig arról beszélt meghallgatásán, hogy a kisfiú a baleset előtt egyszer már át akart szaladni a piroson, de akkor még egy nő visszafogta, ezután viszont már nem fogták a gyerek kezét.

Az eljárás során a rendőrség vizsgálta a gyermekkel tartózkodó két felnőtt büntetőjogi felelősségét is a baleset bekövetkezéséért. Az ügyben beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján őket a rendőrök 2020. május 11-én gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki

– válaszolta az Index kérdésére a BRFK sajtóosztálya, és azt is hozzátették, hogy a gyanúsítottak szabadlábon védekeznek. 

betöltés...

A rendőrség nyomozást rendelt el közúti baleset gondatlan okozása vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, amelyben szakértőket rendelt ki, írták.

Az autót egy 76 éves férfi vezette, aki mellett ott ült a felesége is. A Füredi úton a Rákosi út irányába haladtak, de a zebra előtti kereszteződésénél pont pirosat kaptak. Amikor a lámpa újra zöldre váltott, a sofőr normál tempóban indult el és a műszaki szakértői vélemény szerint 

„az ütközés pillanatában is legfeljebb 41-42 km/órás sebességre gyorsult fel”,

nyilatkozta korábban az Indexnek Janklovics Ádám, a sofőr védője. Az ügyvéd most azt mondta, hogy ügyfelét eddig egyszer, akkor is tanúként hallgatta ki a rendőrség, továbbra sem gyanúsítják semmilyen bűncselekménnyel.

Valószínűleg azért sem, mert a férfi vallomása egybevág a szakértői véleménnyel. A szakértő azt is kiszámolta, hogy a sofőr intenzív fékezés mellett akkor nem gázolta volna el a rohanó gyereket, ha mindössze 34-35 km/órás sebességgel halad, úgynevezett lassító fékezés mellett pedig ennél is kisebb, 

31-32 KM/ÓRÁS SEBESSÉGGEL KERÜLHETTE VOLNA EL AZ ÜTKÖZÉST. 

A szakértő szerint ugyanakkor az is egyértelmű, hogy „a sofőr terhére észlelési és cselekvési késedelem sem mutatható ki, ha a gyalogos gyors mozgással került a gyorsuló kocsi elé.” 

A baleset után az autó sofőrje levélben fejezte ki együttérzését a családnak, és arról is írt, hogy apaként és nagypapaként valószínűleg soha nem dolgozza majd fel a halálos balesetet, ugyanakkor a felelősségét nem ismerte el. 

(Borítókép: Mentők és baleseti helyszínelők 2019. augusztus 31-én Budapest XIV. kerületében a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél, ahol a baleset történt. – fotó:  Mihádák Zoltán / MTI)

betöltés...