Majka: “Szánalmasak a segélyt kunyeráló zenészek.”

A koronavírus kirobbanása óta több helyről hallani, hogy az élőzenei szféra sínylette meg a leginkább a kialakult helyzetet, illetve az is elképzelhető, hogy ez a szegmens az utolsók között állhat majd csak helyre. Hiszen mint ahogyan arról korábban a Blikk is beszámolt az egészségügyi veszélyhelyzet miatt országszerte elmaradnak a közönség előtti élő rendezvények, ami az előadóművészeknek és szerzőknek jelentős jövedelem-kiesést okoz.

Az utóbbi néhány hétben több jogdíjkezelő is rendkívüli szociális támogatásokat hirdetett meg az előadóknak, zenészeknek, az EJi (Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület) még március végén írta ki a szoctámmal kapcsolatos pályázatát, az Artisjus pedig már nyilvánosan közzé is tette a támogatottak névsorát, amin szerepel néhány érdekesnek tekinthető név.

Az EJI pályázatában kikötésként szerepelt, hogy a pályázóknak meg kell nevezniük minimum négy olyan előadást, ami a koronavírus-járvány miatt marad el. Végül pedig az EJI elnöksége bírálta el a kérelmeket. Az Artisjus nyilvános listájával szemben az EJI nem tette közzé az elbírált pályázatokat, ám az Index információi szerint ezen is szerepel néhány érdekesnek név. A lista alapján jól látszik, hogy több ismert előadó és színművész is igényelte a rendkívüli támogatást, melynek összege az információk szerint 70 és 120 ezer forint között mozog.

Az Index információi alapján Majka, saját privát Facebook-oldalán fogalmazott meg éles kritikát a támogatás és az igénylők köre kapcsán. A portál állítólag kereste telefonon is a rappert, aki szűkszavúan csak annyit mondott: Gusztustalannak és szánalmasnak tartom ezt az egészet!

betöltés...

Állítólag Majka privát posztja alatt megjelent Vastag Tamás énekes is, aki már korábban egy publikus posztban kérte, hogy mindenki alaposan fontolja meg pályázik-e, mert olyanoktól vehetik így el a helyet, akiknek valóban nagy szükségük volna most erre a pénzre.

“Nálam sokkal jobb énekesek/színészek/zenészekkel van tele az ország, akiket senki nem ismer… én szerencsés voltam. Remélem most a bajban is az leszek, de tartozom annyival, hogy NEM veszem el a helyet attól, aki rászorul… nem tudjuk meddig tart ez a veszedelem.. lehet egyszer mi is kényszerhelyzetben leszünk… de addig is próbálunk kitartani és beosztani a tartalékokat! Az elkövetkezendő idő nehéz lesz.. sokan sok mindent/sok mindenkit elveszítünk… rengeteg erőt és kitartást mindenkinek.. Az Isten legyen velünk!” – írta akkor posztjában az énekes.

forrás: blikk.hu

betöltés...