Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Kiszivárgott: így indul újra az ország jövő héten

Először a négyszáz négyzetméternél kisebb alapterületű boltok nyithatnak újra májusban, amikor enyhítik a a koronavírus járvány miatti intézkedéseket – értesült a Magyar Nemzet.

A hónap közepéig a vendéglátóhelyek, nyitott teraszok következhetnek, pünkösdig pedig a szálláshelyeknek is lehet esélyük az újranyitásra. A nagyobb iparcikküzletekben, a boltláncok plázákban lévő üzleteiben, illetve a bútor- és sportszeráruházakban a hónap második felétől vagy végétől lehet újra vásárolni, az egészségügyi helyzet alakulásától függően.

KAPCSOLÓDÓ
Túl későn hívta a mentőket a koronavírusban elhunyt 23 éves kiskunhalasi világbajnok

A vendéglátóhelyeken szabályozzák a helyben fogyasztás körülményeit, a vendégek létszámát az asztalok közötti 1-1,5 méteres távolsággal. Éttermi programon részt venni előzetesen bejelentkezéssel lehetne, hogy ne alakuljon ki tumultus. Nagyobb rendezvényeket, vásárokat, fesztiválokat viszont a nyári hónapok előtt biztosan nem lehet megtartani

A lap szerint nemcsak a vásárlóknak, turistáknak lesz kötelező maszkot viselniük, hanem a kereskedelmi egységek, szolgáltatók alkalmazottainak is, akárcsak a pincéreknek. Változhat a boltok nyitvatartási ideje, továbbá két óránál nem lesz hosszabb és korábbra tolódik a 65 év felettieknek vásárlási idősávja.
Forrás: https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/koronavirus-intezkedesek-feloldas-boltok-nyitnak/

KAPCSOLÓDÓ
Kötelezővé kéne-e tenni a koronavírus elleni oltásokat?
Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!