Teljesen bebarnult a bőre két Vuhanban dolgozó orvosnak, miután elkapták a koronavírust.

A 42 éves Dr. Ji Fan és Dr. Hu Vej-feng még januárban fertőződtek meg a vírussal munka közben. Pár napra rá állapotuk odáig fajult, hogy majdnem belehaltak a fertőzésbe: csak egy mesterséges keringést biztosító, úgynevezett ECMO készülékkel tudták őket életben tartani – írja a Daily Mail.

Mindkét orvos közel 40 napot töltött gépeken, mire az állapotuk javulni kezdett, azonban mind az urológus Dr. Hu, és a kardiológusa Dr. Ji is a mai napig kórházi ápolásra szorulnak. Utóbbi a Kínai Központi Televíziónak nyilatkozott is, ahol elmondta, hogy nagyon féltek, miután magukhoz tértek és látták, milyen állapotban vannak.

Még pszichiátriai kezelésre is szorultak, ugyanis a két orvosnál a vírusfertőzés amúgy sem kellemes tünetein felül egy sokkal durvább elváltozás is jelentkezett: a vírus a kínai tudósítások szerint az orvosok máját is megtámadta, ettől hormonháztartásuk felborult, bőrük pedig sötétbarnára színeződött.

A betegek kezelőorvosa szerint ebben az egyik gyógyszer is közrejátszhatott, amelyet a kezelésük legelején kaptak, ugyanis a készítmény egyik mellékhatása lehet a bőr barnulása. Az elváltozás hátterében ugyanakkor elsősorban a vírus okozta májkárosodás áll, ami ha helyreáll, az eredeti bőrszínük is visszatér majd.

betöltés...

A kínai orvosok egyébként mindketten kollégái voltak a február 7-én elhunyt Dr. Li Ven-liangnak, aki elsőként hívta fel a figyelmet az új koronavírusra.

Forrás: dailymail.com

betöltés...