Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Megrázó részletek a galgagutai gyilkosságról: egyetlen ütéssel végezte ki támadója a 89 éves Eta nénit

Galgaguta — Félelem költözött a Nógrád megyei falucskába, mióta híre ment, hogy nagypénteken Eta néni (†89) rablógyilkosság áldozata lett. Bár a tettest két napon belül elfogta a rendőrség, napközben még azok is kulcsra zárják a kaput, akik előtte sosem tették.

A Blikk információja szerint a magányosan élő, idős nénit gyilkosa a teraszon, egyetlen ütéssel ölte meg. Ezután átkutatta a házat, és a zsákmánnyal eltűnt.

A háza teraszán talált rá a holttestre a betérő ismerős. /Fotó: Pozsonyi Zita

Könnyes szemmel, talpig feketében nyit ajtót Terike (66). Mint mondja, fél éve mindennap meglátogatta Eta nénit, akivel délig beszélgetett. Nagypénteken reggel fél kilenckor gyanútlanul nyitott be a Dózsa György utcai kertkapun. Az idős asszony már a teraszon, a fotelben ült. Valaki zöld konyharuhával takarta le a néni fejét. A földön vértócsa árulkodott a történtekről.

KAPCSOLÓDÓ
1 perce érkezett a hír! Úton van a hidegfront, brutálisan fog lecsapni a lehűlés - EKKOR ÉRI EL AZ ORSZÁGOT:

– Szóltam neki, Eta néni… Nem válaszolt. Rögtön fordultam is ki a kapun, gyenge az én szívem ehhez – magyarázta a Blikknek Terike. – Megsirattam őt, szegény nem ilyen halált érdemelt. Azóta nem alszom, csak Eta néni jár a fejemben. Úgy gyászolom őt, mintha az édesanyám lett volna.

Állítólag a tragikus sorsú néninek sok pénze volt, amit otthon tartott. Közvetlen szomszédja, Erzsike szerint a faluban mindenki tudott erről, szerinte várható volt, hogy ebből egyszer nagy baj lesz. – Csütörtökön Eta néni még azt tervezte, hogy másnap kocsonyát készít. Meg is beszélte Terikével, hogy kora reggel beáztatja hozzá a húst – magyarázta a szomszédasszony. – Mélyen megrázott minket, hogy ilyen kegyetlenül elbántak Eta nénivel. Szegénynek fájt a lába, nehezen mozgott, esélye sem lehetett védekezni. Még sosem történt ilyen borzalom a faluban, reméljük, élete végéig rács mögé dugják a rablógyilkost.

KAPCSOLÓDÓ
Orbán Viktor figyelmeztet mindenkit! Aki nem teszi meg ezt, elveszíti a védettségi igazolványát. ERRŐL JOBB HA TUDSZ:

Erzsike, a szomszéd reméli, méltó büntetést kap az elkövető. /Fotó: Pozsonyi Zita

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársai elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 45 éves galgagutai férfit. Nyereségvágyból elkövetett emberölés gyanúja miatt kihallgattak, majd őrizetbe vettek.

Könnyű célpont volt a gyilkosának

Eta néni korábban a fiával lakott együtt, aki három éve gyógyíthatatlan betegségben meghalt. Volt egy gyönyörű német juhászkutyájuk, amit a váci állatvédők elvittek, mert az idős asszony egyedül nem tudott gondoskodni róla. Azóta csak a keresztfia és a társalkodónője, Terike látogatta őt.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!