Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Elhunyt újabb 13 beteg, átlépte az 1500-at a fertőzöttek száma

Kedd reggelre 1512 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 13 beteg Magyarországon. 122 főre emelkedett az elhunytak száma és ugyanennyien már gyógyultan távoztak a kórházból.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1512 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte a koronavirus.gov.hu. Elhunyt újabb 13 beteg.

Ezzel 122 főre emelkedett az elhunytak száma és ugyanennyien már gyógyultan távoztak a kórházból.

A portál emlékezetet, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. 

KAPCSOLÓDÓ
ELSZABADULT A POKOL A PARLAMENTBEN! Gyurcsány azzal vádolta a Fideszt, ők ölték meg a koronavírus miatt elhunytakat

A honlapon elérhető térkép szerint Budapestet Pest megye követi 220 fertőzöttel, majd Fejér megye következik 106 fertőzöttel.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. “Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Gyászol a világ! Meghalt Fülöp herceg, II. Erzsébet királynő férje

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét” – írják.

forrás: http://www.atv.hu/belfold/20200414-elhunyt-13-beteg-atlepte-az-1500-at-a-fertozottek-szama

atv.hu

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!