Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Újabb kórházigazgatót menesztett Kásler Miklós

A Fejér Megyei Kórház vezetője után a Rehabilitációs Intézet főigazgatóját is felmentette Kásler Miklós – írja az atv.hu. A Magyar Nemzet számolt róla, hogy az emberi erőforrások minisztere megszüntette Cserháti Péter, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) főigazgatói megbízását.

A lap azt írja, hogy a tárca tájékoztatása szerint a járványügyi veszélyhelyzetben dr. Cserháti Péter nem teljesítette az Operatív Törzs által jóváhagyott, a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utasításait a felkészülésre, ezért menesztették.

KAPCSOLÓDÓ
Csak nem...? Nézzék, milyen gyűrű az ott Mészáros Lőrinc kezén! – fotó

Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetnek április 15-re több mint 200 ágyat kellett volna biztosítania az új koronavírussal megfertőződött betegek számára, amiből április 10-én még egyetlen ágy sem volt előkészítve erre a célra az OORI-ben, és április 16-ra az előírtak tizedét sem ígérte a főigazgató az utasításban szereplő ágyszámmal szemben. A közlemény szerint az intézetben ellátott rehabilitációs betegek áthelyezéséről sem gondoskodott. Azt írják, mindez ellentétes az ágazati elvárással és a kórháznak adott feladatszabással. A főigazgató nem végzte el a megfelelő felkészülést, és ezáltal komolyan veszélyeztette a járvány elleni sikeres védekezést és betegellátást.

KAPCSOLÓDÓ
1 perce érkezett! Ha már tízcsilliárdokat ölünk belétek, fiúk, lassan meg kéne tanulni focizni...

Az EMMI azzal zárta a közleményét, hogy aki a komplex intézkedési terv ütemezett utasításait nem hajtja végre, az a betegek biztonságát, az életükért való küzdelem eredményességét veszélyezteti. Az OORI főigazgatójának ilyenfajta eljárása ezért mind szakmailag, mind emberileg elfogadhatatlan.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!