Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Nem találtak jogsértést a Pesti Úti Idősek Otthonában a járványügyisek

Minden szabályos volt a Pesti Úti Idősek Otthonában, a fenntartó főváros és az intézmény vezetői is betartották a központi utasításokat, épp csak nem volt megfelelő orvosi ellátás – erre jutott a tisztiorvosi szolgálat vizsgálata.

Ellenőrzést tartott a Pesti Úti Idősek Otthonában a kerületi tisztiorvosi szolgálat. A főváros honlapjára felkerült a vizsgálatról készített dokumentum, amelyből kiderül, hogy az ellenőrzés jogsértést nem tárt fel.

Az intézményben, ahol eddig 198 koronavírus-fertőzöttet találtak, közülük nyolcan meghaltak, azt ellenőrizték, hogy a Fővárosi Önkormányzat eleget tesz-e a központi utasításoknak. A jegyzőkönyv szerint erre igen a válasz.

KAPCSOLÓDÓ
Hihetetlen: Gyurcsány behugyozott a nadrágjába az utcafórumán

Azt is megírták: az intézményvezető április 6-án jelezte a fenntartó önkormányzat, valamint az Operatív Törzs és a fővárosi kormányhivatal felé is, hogy

sem orvosi ellátás, sem egyéni védőeszközök nem álltak rendelkezésre.

A főváros 2800 szájmaszkot, 2000 gumikesztyűt és 2×20 liter fertőtlenítőszert adott ez után és pénzt adott további védőfelszerelések beszerzésére, a kormányhivatal pedig 100 maszkot, 500 kesztyűt és szintén 2×20 liter fertőtlenítőt küldött.

KAPCSOLÓDÓ
Orbán Viktor figyelmeztet mindenkit! Aki nem teszi meg ezt, elveszíti a védettségi igazolványát. ERRŐL JOBB HA TUDSZ:

A hivatal azt állapította meg:

az intézmény megfelelően biztosította a lakók számára a szobakarantént.

A fertőtlenítés is rendben folyik.

Pénteken Karácsony Gergely főpolgármester közzétett négy dokumentumot, melyek szerint az önkormányzat hetek óta kéri a kormány illetékeseit, a kormányhivatal vezetőjét, az egészségügyért felelős minisztert és a tisztifőorvost, hogy ne küldhessenek vissza a kórházak idős embereket az otthonokba negatív koronavírus-teszt nélkül. A fővárosi kormányhivatal vezetője szerint viszont szakmailag nem indokolt a beteg tesztelése, ha másik intézménybe küldik őket.

forrás: https://hvg.hu/itthon/20200412_Pesti_Uti_Idosek_Otthona_vizsgalat_jarvanyugy_koronavirus

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!