Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

MOST ÉRKEZETT: Boris Johnson a brit miniszterelnök intenzív osztályra került

Boris Johnson 10 nap betegség után vasárnap köhögéssel és lázzal kórházba került, hétfő este már az intenzív osztályon kezelik – írja a BBC. Szóvivője szerint a külügyminiszter Dominic Raab helyettesíti majd. A brit miniszterelnök egyelőre tudatánál van, a Guardian szerint elővigyázatosságból került lélegeztetőgép-közelbe. A BBC tudósítója úgy értesült, hogy hétfő délután, mielőtt az intenzív osztályra került volna, Johnson oxigént kapott.

A BBC azt írja, hogy ugyan nem minden intenzív osztályon lévő beteg kerül lélegeztetőgépre, de nagyjából kétharmaduknak 24 órán belül szükségük lesz az eszközre.

Johnson március 27-én jelentette be, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje, és önkéntes karanténba vonult. Ezek után videokonferenciákon keresztül dolgozott tovább, és ugyan vasárnap este kórházba került, de hétfőn Raab még azt mondta egy sajtótájékoztatón, hogy ugyan szombat óta nem beszélt a miniszterelnökkel, Johnson teljes erőbedobással dolgozik. Pár órával később érkezett a hír, hogy az intenzív osztályra került. 

KAPCSOLÓDÓ
Itt az első fotó Hódi Pamela kisbabájáról ! Otthonában, saját ágyában, édesapja puszijával aludhatott el Hódi Pamela kisbabája

Boris Johnson 55 éves, élettársa Carrie Symonds gyermeküket várja. Symonds néhány napja azt nyilatkozta, hogy magán is érezte a koronavírus tüneteit. Johnson 2019 július 24-e óta az Egyesült Királyság miniszterelnöke.

BBC kommentárja szerint a brit törvényekben (az országnak nincs a magyarhoz hasonló alkotmánya) nincs rendelkezés arra az esetre, ha a hivatalban lévő kormányfő nem tudja ellátni a hivatalát. A miniszterelnök általában maga választja ki, hogy ki helyettesítse. Ha pedig meghal, és a kormánypártnak többsége van a parlamentben, a kormány tesz javaslatot az uralkodónak az utód személyére.

Szörnyű hír. Ezekben a nehéz időkben gondolatban az egész ország a miniszterelnökkel és családjával van

–írta a Twitteren Sir Keir Starmer, a Munkáspárt frissen megválasztott vezetője.

KAPCSOLÓDÓ
Értelmetlen gyógyszerezés – A gyilkos Frontin:

Jens Soltenberg, a NATO főtitkára Instagramon adta át jókívánságait, míg Sadiq Khan, London munkáspárti polgármestere Twitterre írta ki, hogy ma este imádkozni fog a miniszterelnök gyors felépüléséért.

Mayor of London (gov.uk/coronavirus)@MayorofLondon

Praying for the Prime Minister’s swift recovery tonight. @GSTTNHS has some of the finest medical staff in the world, and he couldn’t be in safer hands.2 39921:30 – 2020. ápr. 6.Twitter Ads-információk és Adatvédelem339 ember beszél erről

 A hír hatására a font meggyengült, míg hétfőn 13:00-kor 417 forintba került egy font, a közlemény után 411 forintra zuhant. Jelenleg 412,9 forintot kell fizetnünk 1 fontért.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!