Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Rátörték az ajtót a mosonmagyaróvári párra, rosszul lettek a családsegítők

A férj volt a feleség gondozója, ő azonban hihetetlen módon elhanyagolta a magatehetetlen asszonyt. Az ügyészség szerint gondozási kötelezettségét mulasztotta el a férj, akinek a feleségét a hatóság szakembere magatehetetlenül, alultáplált állapotban, testén és haján élősködőkkel fertőzötten találta meg mosonmagyaróvári otthonukban.

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség vádiratának tényállása alapján a sértett idegrendszeri megbetegedésben szenved. Kórházi kezelését követően, 2019-től a gondozását az 55 éves férje vállalta. Gondozás jogcímén támogatást is folyósítottak a részére.

KAPCSOLÓDÓ
Szomorú hírt kaptunk! Sajnos ő már nincs közöttünk,szervezete szerdán adta fel a harcot. Gyászol Bödőcs Tibor: nagyon megviselte az újabb szörnyű tragédia! A cikk a hozzászólásoknál olvasható!

2019 nyarán lakossági bejelentésre – több sikertelen próbálkozás után – jutott be otthonukba a családsegítők munkatársa. Ekkor a sértettet a földön, magatehetetlenül, alultáplált állapotban, félig lemeztelenítve találta. Testét és haját – mely élősködőkkel volt fertőzött – rászáradt ürülék és vizelet borította ugyanúgy, mint a lakás padlóját és az ágyat. A vádlott ittas állapotban volt.

A sértettet azóta kórházban ápolják.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Gyászol a világ! Meghalt Fülöp herceg, II. Erzsébet királynő férje

Az ügyészség a bűncselekményt beismerő férjjel szemben gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat gyorsított, tárgyalás mellőzéses eljárás kezdeményezésével. A bűncselekmény büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés – tájékoztatott az ügyészség.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!