Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

A Ciaránál is durvább viharciklon éri el ma Európát, a Dennis minden rekordot megdönthet

Izlandot 255 km/órás széllökésekkel érte el az új viharciklon.

Már a hét elején lehetett tudni, hogy alig vonult el a Ciara, a nyomában egy még durvább viharciklon érkezik. A Dennis névre keresztelt viharrendszer hurrikánerejű széllel, zivatarokkal és hózáporokkal csap le Európára. A várakozások szerint Nagy-Britanniát szombat délután éri el a majdnem 2000 kilométer átmérőjű vihar. A britek egyenesen az év árvizére készülnek, írja a Daily Mail.

Az easyJet már több mint 200 járatát, míg a British Airways 20-30 járatát törölte a várható heves széllökések miatt. A repterek mellett fennakadásokra készülnek a vonatközlekedésben és a kikötőkben is, de a Dennis miatt káosz alakulhat ki az autóutakon is.

Szakemberek azt tanácsolják az utasoknak, hogy aki teheti, halassza el utazását. Aki mégis útnak indul, jó előre tájékozódjon arról, hogy a kiszemelt járat valóban elindul-e.

Izlandot már elérte a hatalmas vihar, itt 255 km/órás sebességgel csapott le. A szigetországra ereje teljében sújtott le Dennis, ehhez képest valamennyit csillapodik, mire eléri Írországot és az Egyesült Királyságot: itt már csak 130 km/órás széllökésekre kell számítani a heves esőzések mellett. A kettő kombinációja pedig komoly áradásokat idézhet elő, melyre már jó előre készülnek Angliában a The Telegraph tudósítása szerint:

Dennis az előrejelzések szerint Európa észak-nyugati államait érinti, a jelenlegi időjárási modellek alapján Magyarországot elkerüli.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!